• Αλληλεπίδραση γονιδίων και διατροφικών παραγόντων σε διάφορες παθήσεις 

      Σιέττου, Αναστασία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-25)
      Η διατροφή κατέχει εξέχουσα θέση στη ζωή του ανθρώπου αφού συμβάλλει στην επιβίωση, την ευεξία αλλά και στην καλή ποιότητα ζωής του. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς των ανθρώπων και η διαμόρφωση μιας ...
    • Ανάλυση και σύγκριση των δημοφιλέστερων διατροφών που επικρατούν στη σημερινή εποχή, καθώς και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία. 

      Κήρυκα, Μαριέττα; Κονδύλη, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-03)
      Μια διατροφή θεωρείται ισορροπημένη όταν παρέχει στον άνθρωπο όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και έχει ως στόχο την διατήρηση της υγείας. Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ...
    • Η επικοινωνία γιατρού - ασθενή και η επίδρασή της στη θεραπευτική σχέση 

      Παπαδοπούλου, Παναγιώτα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-17)
      Εισαγωγή: Η επικοινωνία γιατρού-ασθενή φαίνεται να αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχημένης ιατρικής συνάντησης. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η ουσιαστική επικοινωνία συνδέεται με την επιτυχή έκβαση της θεραπείας, οδηγεί ...
    • Η θεραπευτική σχέση στην αφήγηση λειτουργών υγείας και ασθενών 

      Σταματέλου, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-20)
      Τα τελευταία χρόνια, η χρήση της θεραπευτικής αφήγησης της ατομικής ασθένειας στο κομμάτι της υγειονομικής περίθαλψης, γενικά, και της ανακουφιστικής - παρηγορητικής φροντίδας, ειδικότερα, έχει τραβήξει την προσοχή, αφού ...
    • Κατανάλωση κρέατος και προϊόντων του και επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου 

      Παπαθανασίου, Ανδρέας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-10-24)
      Το κρέας αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της διατροφής του ανθρώπου προσδίδοντας του απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι υψίστης σημασίας για τη φυσιολογική λειτουργία και ανάπτυξη του οργανισμού. Σύμφωνα με ...
    • Μικροβίωμα του δέρματος και προϊόντα περιποίησης/ ομορφιάς. 

      Ραπτοπούλου, Δέσποινα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-10-03)
      Το δέρμα είναι το κύριο όργανο άμυνας του σώματος και προστατεύει τον άνθρωπο από το εξωτερικό περιβάλλον. Το μικροβίωμα του δέρματος, που αποτελείται από διάφορους μικροοργανισμούς όπως βακτήρια, μύκητες και ιούς, ...
    • Ο πολύτιμος ρόλος των αντιοξειδωτικών ουσιών στα τρόφιμα και τη διατροφή του ανθρώπου 

      Ξανθάκη, Αθηνά; Μαγγίνα, Κωνσταντίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-10)
      Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από δεκάδες τρισεκατομμύρια κύτταρα. Αντιμετωπίζει όμως πολλές απειλές είτε από έλλειψη τροφής είτε από επιμολύνσεις. Η σημαντικότερη όμως απειλή που εξετάζουμε στην παρούσα εργασία είναι ...
    • Προβιοτικά και εντερικό μικροβίωμα 

      Μιχαηλίδης, Μιχαήλ-Χρήστος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-11)
      Το μικροβίωμα του εντέρου του ανθρώπου αποτελείται από μικροοργανισμούς που υπάρχουν εκ φύσεως στη περιοχή, εμπλουτίζεται από την γέννηση του, και διαμορφώνεται κατά τη διάρκεια των 3-5 πρώτων χρόνων της ζωής του, για ...
    • Τρόφιμα ειδικού ιατρικού σκοπού 

      Σαρδέλη, Αδαμαντία Ειρήνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-30)
      Βασικό αντικείμενο μελέτης της παρακάτω εργασίας είναι τα τρόφιμα που προορίζονται για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς (FSMPs). Ο σκοπός της εργασίας αυτής είναι η παρουσίαση των FSMPs στην Ευρώπη και στη Αμερική. Αρχικά, ...