Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Ασφάλεια τροφίμων"
Αποτελέσματα 1-13 από 13
-
Διαχείριση κρίσεων στη διατροφή από παθογόνα στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-05)Οι λοιμώξεις του πεπτικού συστήματος από παθογόνους μικροοργανισμούς αποτελούν συχνό φαινόμενο για τον πληθυσμό του πλανήτη. Έχουν περιγραφεί περισσότερα από 250 διαφορετικά τροφιμογενή νοσήματα. Τα υπεύθυνα παθογόνα μπορεί ... -
Διαχείριση μη συμμορφούμενων τροφίμων για την προστασία του καταναλωτή
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-10-10)Η επίτευξη της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων που διακινούνται στην αγορά, και η αποτελεσματική διαχείριση των τροφίμων που δεν συμμορφώνονται με τα όσα ορίζουν οι νομοθεσίες, είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για την ... -
Εκπαίδευση στην ασφάλεια των τροφίμων αξιοποιώντας την μοντελοποίηση μέσω βίντεο για μαθητές με αναπτυξιακές αναπηρίες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής ΑττικήςΑνώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), 2023-10-02)Εισαγωγή: Η απόκτηση δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης είναι ζωτικής σημασίας για τα άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες, κατά τη μετάβασή τους από το σχολικό περιβάλλον στην ενήλικη ζωή. Καθώς αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ... -
Εξέλιξη των τροφίμων. Ασφάλεια και νέες τάσεις
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-28)Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η εξέλιξη των τροφίμων, η ασφάλεια και οι νέες διατροφικές τάσεις που παρουσιάζονται. Ο άνθρωπος μέσα από τη διατροφή του λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να ... -
Εφαρμογές HACCP στην Ελλάδα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-25)To HACCP αποτελεί ένα σύστημα προληπτικού ελέγχου των βιομηχανιών τροφίμων για την ενίσχυση της ασφάλειας των αγαθών τους και την προστασία της υγείας του καταναλωτή. Τα ακρωνύμια της λέξης HACCP προέρχονται από τις αγγλικές ... -
Η εφαρμογή της νανοτεχνολογίας στην παραγωγή τροφίμων και ο αντίκτυπος στην ασφάλεια τους και στην υγεία των καταναλωτών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-30)Η παρούσα εργασία εξετάζει το αντικείμενο της νανοτεχνολογίας στα τρόφιμα και την υγεία των καταναλωτών, με στόχο την κατανόηση τόσο των θετικών όσο και των αρνητικών επιπτώσεων αυτής της αναδυόμενης τεχνολογίας. Παρουσιάζονται ... -
Η χρήση της ανάλυσης εικόνας για την εκτίμηση της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-28)Οι εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία, καθώς και οι αυξανόμενες απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού, έχουν εντείνει την ανάγκη για καινοτόμες τεχνικές αξιολόγησης της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων. Η ... -
Η χρησιμότητα των μεταβολομικών μελετών στην τεχνολογία τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-20)Η παρούσα διπλωματική εργασία στοχεύει να διερευνήσει τη χρησιμότητα των μεταβολομικών αναλύσεων στην επιστήμη των τροφίμων, εστιάζοντας στις μεθοδολογίες, τις εφαρμογές και τις μελλοντικές προοπτικές της. Η μεταβολομική ... -
Μη αξιοποιούμενα τρόφιμα: ο ρόλος των ΣΔΑΤ
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-19)Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί ένα παγκόσμιο ζήτημα που επηρεάζει την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον, καθώς το 35% περίπου του συνόλου των τροφίμων που παράγονται ετησίως σπαταλιέται με τεράστιο οικονομικό κόστος. ... -
Ταυτοποίηση μεταβολιτών οξυγαλακτικών βακτηρίων σε μοντέλα εξομοίωσης ζυμωμένων τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-06-25)Τα βακτήρια γαλακτικού οξέος (LAB) διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο ως φυσικά συντηρητικά τροφίμων. Ωστόσο, ο χαρακτηρισμός των μεταβολιτών τους είναι περιορισμένος. Στην παρούσα διδακτορική διατριβή, μελετήσαμε το δυναμικό ... -
Τροφιμογενή παθογόνα: διερεύνηση της χρήσης φυσικών αντιμικροβιακών στην παραγωγή τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-08)Η ενσωμάτωση φυσικών αντιμικροβιακών ουσιών στην παραγωγή τροφίμων έχεαναδειχθεί ως μια καίρια στρατηγική για τη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας τωντροφίμων, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τις ανησυχίες που σχετίζονται ... -
Υγιεινή και ασφάλεια κατά την παραγωγή και διάθεση παγωτού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-14)Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η πλήρης και διεξοδική ανάλυση της έννοιας του παγωτού, της διαδικασίας παραγωγής του, της ποιότητάς του, καθώς επίσης κι των πτυχών υγιεινής και ασφάλειας που σχετίζονται με αυτή. Στο ... -
Χρήση κατεψυγμένων, αποξηραμένων και αλεσμένων εντόμων σε μορφή σνάκ και ως συστατικών σε προϊόντα διατροφής σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2015/2283
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-14)Η κατανάλωση των εντόμων από τον άνθρωπο δεν είναι κάτι που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια. Η εντομοφαγία είναι μια μακροχρόνια πρακτική και τα έντομα αποτελούν πηγή τροφής για πολλούς πολιτισμούς. Η κατανάλωση των εντόμων ...