Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Βιομηχανία τροφίμων"
Αποτελέσματα 1-8 από 8
-
Aλλοίωση τροφίμων από ζύμες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-07)Σκοπός της παρούσης βιβλιογραφικής εργασίας είναι μια επισκόπηση αναφορικά με το θέμα της αλλοίωσης των τροφίμων από ζυμομύκητες, εστιάζοντας αρχικά σε πιο γενικευμένα χαρακτηριστικά τους. Ακολούθως, γίνεται εκτενής ... -
Ανάπτυξη εργαλείων και μέτρων για την μείωση των αποβλήτων τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής ΑττικήςΕυρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2021-06-16)Η παρούσα εργασία μελετά το θέμα των απωλειών και αποβλήτων τροφίμων και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί η μείωση και διαχείριση τους. Τα τελευταία χρόνια, η παραγωγή αποβλήτων τροφίμων θεωρείται όλο και ... -
Βιώσιμη Διαχείριση Αποβλήτων Τροφίμων από Βιομηχανίες Επεξεργασίας Ζωικών και Φυτικών Προϊόντων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07)Στην παρούσα διπλωματική εργασία θα μελετηθεί βιβλιογραφικά, ο τρόπος με τον οποίο παράγονται τα απόβλητα τροφίμων από Βιομηχανίες Επεξεργασίας Ζωικών και Φυτικών Προϊόντων, τα οποία προέρχονται από όλα τα στάδια της ... -
Γραμμή παραγωγής και αυτοματοποιημένες διαδικασίες εφοδιασμού στην βιομηχανία τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03)Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση των αυτοματοποιημένων διαδικασιών εφοδιασμού στην Βιομηχανία Τροφίμων και η σημασία αυτών στην περαιτέρω ενίσχυση τους. Στα πλαίσια λοιπόν αυτά, αρχικά παρουσιάζεται η παραγωγή ... -
Εφαρμογές των ψηφιακών διδύμων (DT) και του διαδικτύου πραγμάτων (ΙοΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα: Η περίπτωση της βιομηχανίας τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-11-01)Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις ως προς την ποιότητα των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών και τον ανταγωνισμό στην αγορά, απαιτούν από την εφοδιαστική αλυσίδα ... -
Εφαρμογή πρακτικών κυκλικής οικονομίας στη βιομηχανία τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-10-14)Η παρούσα εργασία διερευνά την ενσωμάτωση πρακτικών κυκλικής οικονομίας (ΚΟ) στον κλάδο τροφίμων και ποτών (Τ&Π), δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η έρευνα ξεκινά με τον ορισμό ... -
Προοπτικές αξιοποίησης υποπροϊόντων επεξεργασίας καφέ στις βιομηχανίες τροφίμων και καλλυντικών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-04)Στην παρούσα πτυχιακή εργασία λαμβάνει χώρα μία παρουσίαση των προοπτικών αξιοποίησης των υποπροϊόντων του καφέ στη βιομηχανία τροφίμων και καλλυντικών. Στο πρώτο κεφάλαιο, γίνεται περιγραφή του φυτού του καφέ και του ... -
Στρατηγικές μείωσης απορριμμάτων τροφίμων για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-20)Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται τη σημαντικότητα της ανασκόπησης των στρατηγικών μείωσης απορριμμάτων στη βιομηχανία τροφίμων, καθώς και την μελέτη και ανάπτυξη νέων στρατηγικών, που αποσκοπούν στο ίδιο αποτέλεσμα: ...