Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Οξυγαλακτικά βακτήρια"
Αποτελέσματα 1-9 από 9
-
Ανάπτυξη του μικροοργανισμού Listeria monocytogenes σε μαλακά τυριά και ανταγωνιστικότητα των οξυγαλακτικών βακτηρίων με την Listeria monocytogenes
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-17)Στην παρούσα εργασία αναλύεται η ικανότητα των οξυγαλακτικών βακτηρίων να ανταγωνίζεται την Listeria monocytogenes στα μαλακά τυριά. Η Listeria monocytogenes είναι ένα τροφογενές παθογόνο, το οποίο προκαλεί την τροφογενή ... -
Αντιμικροβιακή δράση μεταβολιτών οξυγαλακτικών βακτηρίων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022)Σκοπός της παρούσας μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας ήταν η ανίχνευση πιθανής αντιμικροβιακής δράσης των μεταβολικών προϊόντων των οξυγαλακτικών βακτηρίων έναντι παθογόνων βακτηρίων τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με ... -
Δράση οξυγαλακτικών βακτηρίων από προβιοτικά του εμπορίου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-13)Η παρούσα πτυχιακή εργασία, εκπονήθηκε στο πολυδύναμο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας της σχολής Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τα πειράματα εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια του εαρινού ... -
Η χρήση των οξυγαλακτικών βακτηρίων στη βιομηχανία τροφίμων ως βιοσυντηρητικά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-08) -
Κινητικές αλλοιώσεις κρεατοσκευασμάτων και προσδιορισμός του χρόνου ζωής τους
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)Γενικά, η επίδραση των περιβαλλοντικών παραγόντων, η σύνθεση του τροφίμου και οι συνθήκες αποθήκευσης παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κινητική αλλοίωσης του. Η κινητική της μικροβιακής αλλοίωσης εστιάζεται στον ρυθμό με τον ... -
Μελέτη επιβίωσης παθογόνων μικροοργανισμών σε τυριά τυρογάλακτος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-25)Είναι γνωστό πλέον, πως ο ορός γάλακτος ή αλλιώς τυρόγαλα αποτελεί ένα διατροφικά ωφέλιμο παραπροϊόν της γαλακτοβιομηχανίας για τον άνθρωπο. Το γεγονός ότι το τυρόγαλα είναι ρυπογόνος παράγοντας και η ανεξέλεγκτη απόρριψή ... -
Μελέτη επιβίωσης παθογόνων μικροοργανισμών σε τυριά τυρογάλακτος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-15)Ο ορός του γάλακτος ή τυρόγαλα είναι το υδάτινο μέρος, το οποίο απομένει έπειτα από την παρασκευή του τυριού και ενώ χαρακτηρίζεται ως υποπροϊόν της τυροκομίας μπορεί έπειτα από κατάλληλη επεξεργασία να επαναχρησιμοποιηθεί ... -
Ο ρόλος των οξυγαλακτικών βακτηρίων στα τυριά τυρογάλακτος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-28)Στην Ελλάδα ο τυροκομικός κλάδος είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος ήδη από τα αρχαία χρόνια. Το τυρόγαλα ή αλλιώς ορός γάλακτος είναι το μεγαλύτερο απόβλητο της τυροκομίας αφού κάθε κιλό τυριού που παράγεται δίνει 9 λίτρα ... -
Τεχνικές ταυτοποίησης και ταξινόμησης μικροοργανισμών με έμφαση στην ταυτοποίηση οξυγαλακτικών βακτηρίων σε ελληνικά τυριά τυρογάλακτος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-04)Οι ανακαλύψεις που έγιναν από τη σύγχρονη επιστήμη και τεχνολογία έχουν αποκαλύψει τις ευεργετικές ιδιότητες των πρωτεϊνών ορού γάλακτος και άλλων συστατικών. Με τη βιομηχανία τροφίμων να επεκτείνεται παγκοσμίως, υπάρχει ...