Browsing by Keywords "Αέρια χρωματογραφία"
Now showing items 1-8 of 8
-
Επίδραση διαφορετικών γηγενών στελεχών Saccharomyces cerevisiae και non Saccharomyces ζυμών στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας οίνου Αγιωργίτικο.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07)Το Αγιωργίτικο είναι μια από τις σημαντικότερες Ελληνικές οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιού η οποία κατά βάση καλλιεργείτε στην περιοχή της Νεμέας, η ανάγκη για ανάδειξη της διαφορετικότητας οδηγεί τους οινοποιούς στην ... -
Επίδραση της διαφορετικής ποικιλίας λυκίσκου στα αρωματικά χαρακτηριστικά της μπύρας. Εφαρμογή με πειραματικές ζυθοποιήσεις χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά είδη λυκίσκου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-12-24)Ο λυκίσκος προσδίδει στην μπύρα μικροβιακή και φυσική σταθερότητα, ενισχύει και σταθεροποιεί τον αφρό, και συμμετέχει σημαντικά στην διαμόρφωση του οργανοληπτικού της χαρακτήρα. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας ήταν ... -
Μελέτη αρωματικού χαρακτήρα οίνων της ποικιλίας Βιδιανό
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09)Η εξεταζόμενη ποικιλία Βιδιανό συγκαταλέγεται μεταξύ των παλαιών γηγενών ποικιλιών και η καλλιέργεια της έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας συνεχώς ανοδική πορεία. Αποτελεί ποικιλία που ακόμα ερευνάται ... -
Μελέτη και ταυτοποίηση σύστασης, εκχυλισιμότητας συστατικών των βοτάνων θρούμπη και δίκταμο σε τσίπουρο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03)The subject of this thesis is the study and identification of the composition and extractability of the components of two herbs, thrombus and dittany in tsipouro. Thrombus and dittany are two aromatic plants, endemic to ... -
Ποσοτικοποίηση των πτητικών ουσιών από αλκοολούχα ποτά με αέρια χρωματογραφία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-21)Ερευνητική πτυχιακή στην οποία γίνεται ποσοτικοποίηση κάποιων πτητικών αρωματικών συστατικών που καθορίζουν το άρωμα των αλκοολούχων ποτών με χρήση αέριας χρωματογραφίας. -
Συγκριτική μελέτη βρώσιμων φυτικών ελαίων διασποράς με αέρια χρωματογραφία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-10)Τα φυτικά έλαια αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης ανθρώπινης διατροφής και η αναζήτηση για περισσότερες φυτικές πηγές τροφίμων που δίνουν ενέργεια, είναι διαρκής και αυξανόμενη. Τέτοια έλαια φέρουν ουσίες ... -
Τα trans-λιπαρά οξέα στα εδώδιμα λίπη και έλαια
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία από τον τομέα της χημείας τροφίμων και της ασφάλειας των προϊόντων για την παρουσία trans- λιπαρών οξέων στα τρόφιμα εξαιτίας των επιβλαβών επιπτώσεων που παρατηρούνται ... -
Χαρακτηρισμός των αρωματικών ενώσεων της ποικιλίας Μαλαγουζιά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10)Απομόνωση και προσδιορισμός των αρωματικών ουσιών από οίνους της ποικιλίας Μαλαγουζιά