Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Ελεύθερες ρίζες"
Αποτελέσματα 10-14 από 14
-
Ο πολύτιμος ρόλος των αντιοξειδωτικών ουσιών στα τρόφιμα και τη διατροφή του ανθρώπου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-10)Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από δεκάδες τρισεκατομμύρια κύτταρα. Αντιμετωπίζει όμως πολλές απειλές είτε από έλλειψη τροφής είτε από επιμολύνσεις. Η σημαντικότερη όμως απειλή που εξετάζουμε στην παρούσα εργασία είναι ... -
Οξειδωτικό Στρες, Άσκηση και Αισθητικά Προβλήματα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10)Η εργασία αυτή μελέτησε το οξειδωτικό στρες, τα αισθητικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει καθώς και το ρόλο της άσκησης στην εκδήλωση του. Το οξειδωτικό στρες είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία και παίζει σημαντικό ... -
Παραλαβή φυτικών εκχυλισμάτων και συστατικών που χρησιμοποιούνται στην Κοσμητολογία, με σκοπό τη μελέτη της αντιοξειδωτικής τους δράσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-12-13)Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τη μελέτη των αντιοξειδωτικών μορίων. Η σημαντικότερη ικανότητα των διάφορων κατηγοριών αντιοξειδωτικών (πολυφαινολικές ενώσεις, καροτενοειδή κ.α.), είναι η εξουδετέρωση ... -
Συγκριτική μελέτη παλαιωμένων Brandy ως προς την φαινολική τους σύσταση και την αντιοξειδωτική τους ικανότητα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-04-11)Μπράντι (brandy) ορίζεται το αλκοολούχο ποτό που προέρχεται από την απόσταξη ζυμούμενων φρούτων , όπως σταφύλια,μήλα, αχλάδια, κεράσια ή δαμάσκηνα. Όταν παραχθεί από αποσταγμένο οίνο, προερχόμενο από σταφύλια ονομάζεται ... -
Φαρμακευτικές ιδιότητες φύλλων ελιάς και μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-16)Χημική σύσταση φύλλων ελιάς. Αντιοξειδωτικά. Φαρμακευτικές ιδιότητες φύλλων και προσδιορισμός αντιοξειδωτικών.