Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Καφές"
Αποτελέσματα 7-14 από 14
-
Η χημική σύσταση πριν και μετά την επεξεργασία, η αντιοξειδωτική δράση και οι επιπτώσεις του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-17)Η παρούσα πτυχιακή εργασία, διεξήχθη ώστε να υπάρξει μία συνολική εικόνα, για τα ροφήματα του καφέ και κατά πόσο αυτά, ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό. Αναφέρονται αναλυτικά όλα τα στάδια, από τη συλλογή έως την άλεση του ... -
Η χρήση ζυμών non Saccharomyces και ιδιαίτερα του γένους Pichia στην παραγωγή ζυμωμένων ποτών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022)Η πτυχιακή έχει στόχο την μελέτη των ζυμών non Saccharomyces και πιο συγκεκριμένα την Pichia kluyveri στην χρήση της σε διάφορα ποτά με έμφαση της χρήσης της στην μπύρα. Στην αρχή γίνεται μία αναφορά της διαδικασίας ... -
Καφές, οι ποικιλίες του, ντεκάφ, καφεΐνη και οι προτιμήσεις των καταναλωτών.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-11)Στόχος της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας, είναι η πληροφόρηση, η ανάλυση και η αποσαφήνιση, σε ότι αφορά τον καφέ σαν φυτό, ρόφημα, χημική ουσία και κυρίως η σχέση του με τις προτιμήσεις και την υγεία των καταναλωτών. ... -
Καφές: παρασκευή, χημεία αρώματος και επίδραση της κατανάλωσης του στην υγεία του ανθρώπου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)Στόχος της εργασίας είναι η παρουσίαση των χημικών ενώσεων, στις οποίες οφείλεται το άρωμα του καφέ, των παραγόντων που επηρεάζουν την αρωματικότητα, καθώς και των κριτηρίων για την αξιολόγηση της ποιότητας του. -
Προοπτικές αξιοποίησης υποπροϊόντων επεξεργασίας καφέ στις βιομηχανίες τροφίμων και καλλυντικών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-04)Στην παρούσα πτυχιακή εργασία λαμβάνει χώρα μία παρουσίαση των προοπτικών αξιοποίησης των υποπροϊόντων του καφέ στη βιομηχανία τροφίμων και καλλυντικών. Στο πρώτο κεφάλαιο, γίνεται περιγραφή του φυτού του καφέ και του ... -
Σχεδιασμός Εταιρικής Ταυτότητας Kahua Coffee Roasters
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-22)Η παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζει τα στάδια δημιουργίας μίας εταιρικής ταυτότητας ενός καφέ στην Αθήνα με όνομα «Kahua». Στην εργασία παρουσιάζεται εν συντομία η ιστορία του καφέ και αναλύεται ο σχεδιασμός και η ιδέα ... -
Σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας αλυσίδας καταστημάτων καφέ "IL MÒNACO"
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-27)Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μια μελέτη πάνω στον καφέ˙ την ιστορία και την εξέλιξή του, τον αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον όπως επίσης και μια σχεδιαστική πρόταση που προκύπτει από μελέτη της αγοράς κι ... -
Το ημερολόγιο ενός καφεκοπτείου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-03)Η παρούσα εργασία έχει σκοπό την εκτενή έρευνα του καφέ και το να εξηγήσει τι το κάνει να είναι ένα απο τα πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως.