Now showing items 8-12 of 12

    • Ο ρόλος του κρασιού στην μεσογειακή διατροφή 

      Αραπίδη, Μαρία Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06-28)
      Στην σημερινή εποχή εμφανίζονται πληθώρα από προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου τα οποία κατά κύριο λόγο προέρχονται από τις κακές διατροφικές του συνήθειες. Ο σύγχρονος δυτικός τρόπος ζωής απαιτεί την μέγιστη διάθεση ...
    • Οίνοι από γηγενείς ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, το παρόν και το μέλλον 

      Γαλανάκη, Χρυσούλα; Χαρίτου, Αθηνά Μάλαμα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-08)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως στόχο να παρουσιάσει όλες τις ελληνικές ποικιλίες αμπέλου και τη μελλοντική τους πορεία σε συνάρτηση με την κλιματική αλλαγή. Επιπροσθέτως, στο ερευνητικό κομμάτι παρουσιάζεται η γνώση ...
    • Παραγωγή οίνου από ακτινίδια 

      Λεμονής, Κυριάκος; Κοντοδήμος, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07)
      Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η παραγωγή κρασιών από ακτινίδια. Τα ακτινίδια είναι μία καλλιέργεια που ξεκίνησε από τον Κίνα και εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες. Στον ελληνικό χώρο, η καλλιέργεια ακτινιδίων ξεκίνησε ...
    • Παρασκευή και μελέτη βιολειτουργικού κρασιού με εκχύλιση των βοτάνων «Σαμπούκος» και «Κάρδαμο» 

      Κουτρούλη, Χριστίνα; Κουφαλέξη-Βένιου, Ολυμπία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
      Κατά την αρχαιότητα η απουσία της τεχνολογίας, του εξοπλισμού και κατά συνέπεια των φαρμάκων οδήγησε τον άνθρωπο στην αξιοποίηση φυσικών παραγόντων ως ανάγκη για επιβίωση και ιατρική περίθαλψη. Αναζήτησε έτσι από την ...
    • Σύγκριση μεθόδων ανάλυσης σακχάρων στα γλεύκη οίνων και μπύρας 

      Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα; Νίκα, Χριστίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-28)