• Εφαρμογή φακών επαφής μετά από cross-linking 

      Χριστόπουλος, Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-02-28)
      Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας, είναι η συγκέντρωση των διαθέσιμων γνώσεων για την εφαρμογή φακών επαφής μετά από το cross-linking σε ένα εννιαίο έργο. Ουσιαστικά, αναλύεται ο κερατόκωνος ως παθολογική οντότητα, ...
    • Εφαρμογή ωσμωτικής αφυδάτωσης ως προκατεργασίας ξήρανσης ιπποφαούς 

      Σελλή, Δέσποινα; Σπινάκης, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-02)
      Η διατροφή είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες για την εξασφάλιση της καλής υγείας. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητο κομμάτι της διατροφής μας. Ωστόσο λόγω της ευαισθησίας που παρουσιάζουν και της σύντομης ...
    • Εφαρμοσμένη διατροφική γονιδιωματική 

      Καραγιώργου, Αναστασία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-30)
      Η ανησυχία τoυ ανθρώπoυ για την διατρoφή του μπoρεί να παρατηρηθεί από αρχαιoτάτων χρόνων, όταν ο Σωκράτης περίπoυ το 422 π.χ. είχε αναφέρει τo γνωστό «Τρώγε για να ζεις και μη ζεις για να τρως». Έτσι με την πάρoδο των ...
    • Εφοδιαστική αλυσίδα 4.0 πλοίων και λιμένων 

      Χατζάκης, Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-05-26)
      Η λιμενική βιομηχανία στηρίζει την παγκόσμια οικονομία, ενώ διαμορφώνει και την εθνική οικονομία κρατών που κατέχουν ηγετικές θέσεις στο τομέα αυτό, όπως είναι η Κίνα. Στα πλαίσια της λειτουργίας των λιμανιών εμπλέκεται ...
    • Ζάκυνθος 

      Βυθούλκα, Ευσταθία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-24)
      Η πτυχιακή αυτή εργασία έχει ως στόχο την παρουσίαση της αρχιτεκτονικής της Ζακύνθου πριν τον καταστροφικό σεισμό του 1953, που έλαβε χώρα στην περιοχή και στιγμάτισε το νησί και τους κατοίκους και στην συνέχεια η σύγκριση ...
    • Ζητήματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας στο Διαδίκτυο των Αντικειμένων 

      Καλομοίρης, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-10)
      Το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (Διαδίκτυο των Αντικειμένων) είναι ένα δίκτυο συνδεδεμένων συσκευών και αντικειμένων που μπορούν να ανταλλάσσουν δεδομένα μεταξύ τους χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο. Αυτές οι συσκευές και τα ...
    • Ζητήματα Ασφάλειας στα Ασύρματα Δίκτυα Αισθητήρων 

      Κυριακάκης, Διονύσιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-17)
      Τα ασύρματα δίκτυα αισθητήρων (Wireless Sensor Networks – WSN’s) αποτελούν δικτυακές υποδομές συγκροτούμενες από έναν μεγάλο αριθμό και χαμηλού κόστους αισθητήριους κόμβους. Ανάλογα με το περιβάλλον εφαρμογής αυτοί οι ...
    • Ζητήματα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού κατά την εφαρμογή της τηλεργασίας 

      Γκανάς, Παναγιώτης; Κανούσης, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-11)
    • Ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας covid 19 

      Κουρουλή, Ιωάννα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-18)
      Εισαγωγή: Η πανδημία COVID-19 έχει καταστεί μια πολύ σημαντική πρόκληση για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης διεθνώς, καθώς και για τους κλινικούς ιατρούς και τους ερευνητές. Παρά τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, την ...
    • Ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας στην περίοδο της πανδημίας covid-19: Η περίπτωση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ 

      Τσάκαλου, Χρυσούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-12)
      Στην σύγχρονη εποχή, πέραν των απαιτήσεων για την επιστημονικά ορθή θεραπευτική πρακτική, αναδεικνύεται η σημασία της τήρησης των ηθικών–δεοντολογικών κανόνων και της νομοθεσίας υγείας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.Οι ...
    • Ζητήματα ψηφιακής διατήρησης ηλεκτρονικών ακαδημαϊκών συγγραμμάτων- Η περίπτωση της συλλογής Κάλλιπος 

      Τσάμη, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-29)
      Η ψηφιακή διατήρηση είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, η οποία αποτελείται από μία σειρά διεργασιών, απαραίτητη για την εξασφάλιση της πρόσβασης στο ψηφιακό περιεχόμενο στο διηνεκές. Καθώς κάθε τύπος υλικού, που πρέπει να ...
    • Ζύμωση αλλαντικών - Βακτήρια του γαλακτικού οξέος 

      Σαπουνάς, Στέφανος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-13)
      Τα αλλαντικά ζυμώσεως αποτελούν τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας. Στη ζύμωση κρέατος, διάφοροι τύποι μικροοργανισμών διαφορετικών γενών, ειδών και στελεχών λόγω διαφορετικών βιοχημικών δυνατοτήτων τροποποιούν το οργανοληπτικό ...
    • Ζύμωση κόκκων καφέ με βακτήρια και ζύμες και αξιολόγηση των χαρακτηριστικών του παραγόμενου ροφήματος καφέ 

      Γκούρλια, Σαββούλα; Κάτσινος, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07)
      Ο καφές είναι εδώ και πολλά χρόνια πρωταγωνιστής στις ζωές των περισσότερων ανθρώπων. Κατέχει σημαντικές θέσεις στην οικονομία και στην πολιτισμική κληρονομιά πολλών χωρών και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί ...
    • Ζυμούμενες ελιές 

      Πεφάνης, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-28)
      Στην συγκεκριμένη εργασία, γίνεται μια πρώτη αναφορά στη επεξεργασία που υπόκεινται οι επιτραπέζιες ελιές . Η εργασία αναδεικνύει τις κύριες μεθόδους επεξεργασίας της επιτραπέζιας ελιάς όπως εφαρμόζονται παγκοσμίως καθώς ...
    • Ζυμώμενα αλκοολούχα γάλατα 

      Τζωρτζάκη, Ζωή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-29)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως θέμα τα ζυμώμενα αλκοολούχα γάλατα. Αρχικά, γίνεται μία αναφορά στα γενικά χαρακτηριστικά του γάλακτος ενώ στη συνέχεια περιγράφονται τα κύρια συστατικά του, τα είδη του αλλά και τα ...
    • Ζυμώμενα αλλαντικά 

      Τομάζου, Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-02-01)
      Στην παρούσα έρευνα μελετήθηκε η παραγωγική διαδικασία των ζυμώμενων αλλαντικών, οι πιθανοί κίνδυνοι καθώς και οι μέθοδοι αποφυγής τους. Αναλυτικότερα μελετήθηκε η διαδικασία της ζύμωσης και τα χαρακτηριστικά της, η ...
    • Ζυμωμένα γάλατα της Μεσογείου. Τεχνολογία και Διατροφική αξία, ομοιότητες και διαφορές 

      Μάργαρη, Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-08)
      Στη εργασία αυτή διαπραγματεύονται τα προϊόντα ζύμωσης του γάλακτος καθώς και η τεχνολογία παραγωγής τους στις χώρες της Μεσογείου. Τα προϊόντα αυτά είναι μια ομάδα γνωστή στον άνθρωπο από τα αρχαία χρόνια, τόσο για τα ...
    • Ζυμωτικό δυναμικό στελεχών Saccharomyces cerevisiae από την περιοχή της Νεμέας 

      Τσιαρέ Κολλιοπούλου, Θάλεια Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-13)
      Στα πλαίσια της εργασίας αυτής αξιολογήθηκε η φαινοτυπική ποικιλομορφία 20 ενδογενών στελεχών Saccharomyces cerevisiae από την περιοχή της Νεμέας. Εξετάστηκαν ως προς χαρακτηριστικά του ζυμωτικού και οινολογικού τους ...
    • Ζώντας με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, ποιοτική διερέυνηση της βιωμένης εμπειρίας σε νεαρά ενήλικα άτομα 

      Ελευθερίου, Γιαννούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-12-15)
      Εισαγωγή: Ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ) είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης υγείας και μεταξύ των δέκα κορυφαίων αιτιών θανάτου. Τα άτομα με ΣΔ τύπου 1 πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά καθ’ ...
    • Ζωϊκά μοντέλα στη μελέτη της παθογένειας του ιού SARS-CoV-2 

      Χαρισιάδης, Αθανάσιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03)
      Στα τέλη του 2019 πρωτοεμφανίστηκε ο ιός SARS-CoV-2, ένας ιός ο οποίος προσβάλει τον άνθρωπο και προκαλεί την νόσο COVID-19. Λόγω της μεγάλης ανάγκης για την κατανόηση του ιού, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη θεραπευτικών ...