• Αντιβιοτικά στο κρέας και στα κρεατοσκευάσματα 

      Νασόπουλος, Σπυρίδων; Σκουρλής, Ευθύμιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει σαν θέμα τα αντιβιοτικά στο κρέας και στα κρεατοσκευάσματα. Είναι γεγονός ότι η ανακάλυψη των αντιβιοτικών στις αρχές του 20ου αιώνα έδωσε στον άνθρωπο τη δυνατότητα να καταπολεμήσει λοιμώξεις ...
    • Διατροφική αξία κρέατος και κρεατοσκευασμάτων στον άνθρωπο 

      Τσέγκα, Δάφνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-20)
      Η κατανάλωση του κρέατος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής του ανθρώπου εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Ταυτόχρονα, η παραγωγή και κατανάλωση προϊόντων κρέατος, παρατείνει την διάρκεια ζωής του κρέατος και προσφέρει ...
    • Διοξίνες στα τρόφιμα. Παρουσία και διατροφική έκθεση 

      Κατσούλη, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)
      Το θέμα της παρούσης εργασίας πραγματεύεται τις διοξίνες στα τρόφιμα. Οι διοξίνες είναι έμμονοι οργανικοί ρύποι που αποτελούν προϊόντα καύσης και έχουν την ιδιότητα να μεταφέρονται σε μακρινές αποστάσεις με αποτέλεσμα να ...
    • Εναλλακτικές μέθοδοι συντήρησης προϊόντων με βάση το κρέας 

      Κουμαρά, Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-05-17)
      Η παρούσα εργασία ασχολήθηκε με τη μελέτη του κρέατος και των προϊόντων του καθώς και των εναλλακτικών μεθόδων συντήρησής τους. Έγινε αναλυτική βιβλιογραφική έρευνα σχετικά με προϊόντα της αλλαντοποιίας όπως ζαμπόν, ...
    • Εναλλακτικές τεχνικές συντήρησης προϊόντων κρέατος με σκοπό την παράταση του χρόνου ζωής 

      Κοντογιάννη, Κωνσταντίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-26)
      Το κρέας αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό προϊόν για τη διατροφή του ανθρώπου. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης κατατάσσεται ως μια από τις μεγαλύτερες δαπάνες των νοικοκυριών. Το κρέας μπορεί να καταναλωθεί τόσο αυτούσιο, ...
    • Κατανάλωση κρέατος και εμφάνιση καρκίνου στον άνθρωπο 

      Μπιρμπίλη, Μαρία-Δήμητρα; Στεφανίδου, Μαρία-Βασιλική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-14)
      Το κρέας αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής του ανθρώπου, παρέχοντάς του απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που είναι σημαντικά για την ανάπτυξη και τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού. Ωστόσο, ορισμένες μελέτες ...
    • Κατανάλωση κρέατος και προϊόντων του και επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου 

      Παπαθανασίου, Ανδρέας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-10-24)
      Το κρέας αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της διατροφής του ανθρώπου προσδίδοντας του απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι υψίστης σημασίας για τη φυσιολογική λειτουργία και ανάπτυξη του οργανισμού. Σύμφωνα με ...
    • Μέθοδοι και διεργασίες για την αύξηση της διατηρησιμότητας κρεατοσκευασμάτων 

      Γουναρίδης, Βασίλειος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-19)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία διερευνά διάφορες μεθόδους και διαδικασίες που αποσκοπούν στην παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων κρέατος, περιλαμβάνοντας τόσο παραδοσιακές όσο και καινοτόμες προσεγγίσεις.