Search
Now showing items 1-10 of 64
Μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών ελαιόλαδου εμπλουτισμένου με αιθέριο έλαιο ματζουράνας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-15)
Ο εμπλουτισμός ελαιόλαδων με ποικίλους αρωματικούς παράγοντες, όπως το αιθέριο έλαιο του αρωματικού φυτού μαντζουράνας, συμβάλλει στην ανάπτυξη καινοτόμων εμπλουτισμένων προϊόντων ελαιόλαδου, ικανοποιώντας τις προσδοκίες ...
Εντερικός μικροβιόκοσμος: ένας πιθανός στόχος για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03)
Ο εντερικός μικροβιόκοσμος αποτελεί το σύνολο των συμβιωτικών μικροοργανισμών του
ανθρώπινου εντέρου, στο οποίο λαμβάνουν χώρα πληθώρα σημαντικών λειτουργιών όπως
η σύνθεση βιταμινών, ο καταβολισμός βιομορίων, η ρύθμιση ...
Επίδραση της διατροφής στο οξειδωτικό στρες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-11)
Εκχύλιση φαινολικών ενώσεων από παραπροϊόντα βασιλικού με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού και υγρής χρωματογραφίας-φασματομετρίας μάζας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-07)
Η απόσταξη των αιθέριων ελαίων από τα αρωματικά φυτά παράγει μεγάλες ποσότητες παραπροϊόντων, τα οποία χαρακτηρίζονται από ένα πλούσιο περιεχόμενο σε βιοδραστικά συστατικά. Στην παρούσα εργασία έγινε ανάκτηση των φαινολικών ...
Συνθετικό κρέας: εφαρμογές και μελλοντικές προοπτικές
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-05)
Ο αναπτυσσόμενος τομέας του συνθετικού κρέατος, ή αλλιώς κρέας «βασισμένο σε κύτταρα», «καθαρό» ή «καλλιεργημένο κρέας», έχει προσελκύσει το επιστημονικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό ενδιαφέρον λόγω της δυνατότητάς του ...
Τροφιμογενή παθογόνα: διερεύνηση της χρήσης φυσικών αντιμικροβιακών στην παραγωγή τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-08)
Η ενσωμάτωση φυσικών αντιμικροβιακών ουσιών στην παραγωγή τροφίμων έχεαναδειχθεί ως μια καίρια στρατηγική για τη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας τωντροφίμων, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τις ανησυχίες που σχετίζονται ...
Utilization of brewers’ spent grain in the making process of reconstituted potato crisps
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03)
Recently, there has been a great deal of interest in the utilization of materials, and in
specific by-products, derived from the food industry, with the aim of improving the
recycling process, reducing the environmental ...
Εκχύλιση φαινολικών ενώσεων από παραπροϊόντα του αρωματικού φυτού Salvia rosmarinus (δενδρολίβανου) με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-12)
Τα αρωματικά φυτά είναι γνωστά από την αρχαιότητα για την θεραπευτική τους ιδιότητα και την συμβολή τους στον τομέα της φαρμακευτικής, της διατροφής και της αισθητικής. Διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά λόγω της περιεκτικότητάς ...
Μικροφύκη: διατροφή και βιομηχανικές εφαρμογές
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-04)
Βιοδραστικά συστατικά και ευεργετικές ιδιότητες της ρίγανης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03)
Η ρίγανη (Origanum vulgare L.) είναι ένα δημοφιλές γαστρονομικό και θεραπευτικό βότανο
σε όλο τον κόσμο. Τα αιωρήματα και τα φύλλα της ρίγανης έχουν χρησιμοποιηθεί ως
δημοφιλής συστατικό τροφίμων και ως αντιοξειδωτικός ...