• Ανασκόπηση στις αναλυτικές μεθόδους προσδιορισμού των υδατοδιαλυτών και λιποδιαλυτών βιταμινών στα τρόφιμα 

      Ρουμελιώτης, Εμμανουήλ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-05)
      Οι βιταμίνες είναι από τα βασικότερα θρεπτικά στοιχεία των τροφίμων λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας. Με την αυξημένη ανάγκη για πρόσληψη πολυβιταμινούχων προϊόντων έχουν προκύψει ιδιαίτερες ανησυχίες στον τομέα της ...
    • Λήψη συμπληρωμάτων διατροφής και συνέπειες στην υγεία 

      Δημητρίου, Βαλεντίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-08)
      Εισαγωγή: Η ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή είναι σε θέση να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικά στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού και τη διατήρηση της ...
    • Συμπληρώματα διατροφής & Covid-19 

      Γεωργάρας, Μιχαήλ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-07)
      Η χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής έχει γίνει όλο και πιο διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια καθώς παίζει σημαντικό παράγοντα για την πρόληψη ή και την θεραπεία ασθενειών. Τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν συμπυκνωμένες ...