Πλοήγηση Μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες - Καινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων ανά Τίτλο
Αποτελέσματα 1-20 από 110
-
Crisis management team σε εταιρία τροφίμων. Η αντιμετώπιση του covid 19
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-22)Στην παρούσα μελέτη, αναλύουμε τη δομή, το σχέδιο δράσης και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει μια ομάδα διαχείρισης κρίσεων στις επιχειρήσεις τροφίμων. Κρίσεις στις επιχειρήσεις μπορεί να έχουν χαμηλή πιθανότητα ... -
Food fraud: περιπτώσεις, συχνότητα, συνέπειες, κίνδυνοι
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-03)Η νοθεία των τροφίμων είναι ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί την ανθρωπότητα για πολλά χρόνια. Οι επιχειρήσεις, δεδομένου του υψηλού ανταγωνισμού και της συνεχούς ανάγκης για εύρεση καινοτόμων προϊόντων με ιδιαίτερα ... -
Food safety culture
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09)Food safety is not the responsibility of one. It is addressed to every interested party in the food chain. It is the result of the cooperation of their actions and the effective implementation of the food safety ... -
Nutri score και άλλοι δείκτες για τον προσδιορισμού του προφίλ διατροφικού προϊόντων τροφίμων -Σύγκριση και αξιολόγηση
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-15)Τα συστήματα προσδιορισμού θρεπτικών ουσιών στοχεύουν στην τοποθέτηση των τροφίμων μεταξύ τους ανάλογα με τη συμβολή τους σε μια ισορροπημένη διατροφή. Η ακρίβεια και η απόδοση των μεθοδολογιών είναι ακόμα υπό συζήτηση. ... -
Ανάπτυξη εδώδιμων βιοπολυμερών τροποποιημένης δομής και αξιολόγηση των ποιοτικών τους παραμέτρων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021)Η υφή των τροφίμων είναι ένα βασικό αισθητηριακό χαρακτηριστικό που όχι μόνο εκτιμάται καλά από τους καταναλωτές αλλά χρησιμοποιείται επίσης από τους καταναλωτές ως δείκτης ποιότητας ενός τροφίμου. Η μελέτη της υφής των ... -
Ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων με συμβολή στην ανακούφιση του άγχους των καταναλωτών: Επίδραση της τυποποίησης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06-29)Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση όσον αφορά το ενδιαφέρον και την προσοχή των καταναλωτών στη διατροφή τους. Αυτοί απευθύνονται σε πιο υγιεινές επιλογές με αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Η προσθήκη ... -
Ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων με συμβολή στην ανακούφιση του άγχους των καταναλωτών: Ιδιότητες ποιότητας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06-29)Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία ολοένα και αυξανόμενη τάση ως προς την προσοχή και το ενδιαφέρον των καταναλωτών στη διατροφή τους, οι οποίοι στρέφονται σε πιο υγιεινές επιλογές με αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Η ... -
Ανάπτυξη μεθόδου υγρής χρωματογραφίας υψηλής απόδοσης συζευγμένης με ανιχνευτή φωτοδιόδων (HPLC-DAD) για τον προσδιορισμό επιλεγμένων φαινολικών ενώσεων που απαντώνται σε φυτικά εγχύματα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-08-31)Είναι ευρέως αποδεκτό πως ανάμεσα στις διάφορες τεχνικές διαχωρισμού, η υγρή χρωματογραφία υψηλής απόδοσης συγκαταλέγεται στις πιο αξιόπιστες τεχνικές ανίχνευσης και ποσοτικοποίησης πολλών ενώσεων σε ένα μίγμα. Εκμεταλλευόμενη ... -
Ανάπτυξη μοντέλου πρόβλεψης του ορίου ανάπτυξης/μη ανάπτυξης των Zygosaccharomyces bailii και Zygosaccharomyces rouxii σε προσομοιωμένα μη αεριούχα αναψυκτικά ως συνάρτηση εμπορικά διαθέσιμων συντηρητικών ενώσεων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-04)The main goal of this study was the development of two “Growth-No Growth” predictive models for the microorganisms Zygosaccharomyces bailii and Zygosaccharomyces rouxii based on simulated non-carbonated soft drinks. ... -
Ανάπτυξη τροφίμων με βάση το άμυλο εμπλουτισμένων με βιοδραστικά εκχυλίσματα φρούτων και μελέτη της επίδρασης της ξήρανσης στη δομή και στις φυσικοχημικές τους ιδιότητες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-21)Εισαγωγή: Το άμυλο αποτελεί βασικό συστατικό της ανθρώπινης διατροφής και χρησιμοποιείται ευρέως ως δομικό στοιχείο κατά την παρασκευή τροφίμων ελεύθερων γλουτένης. Ωστόσο, η πλειοψηφία των εμπορικά διαθέσιμων επιλογών ... -
Αναζήτηση νέων ενώσεων ενεργοποιητών της umami γεύσης με χρήση υπολογιστικών τεχνικών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-26)Η ανθρώπινη γεύση μπορεί να αναλυθεί στις 5 βασικές γευστικές ιδιότητες: γλυκιά (sweet), όξινη (sour), πικρή (bitter), αλμυρή (salty) και umami. Η umami γεύση έλαβε ευρεία αποδοχή ως βασική γεύση έπειτα από την ανακάλυψη ... -
Ανασκόπηση στη χρήση των παλμικών ηλεκτρικών πεδίων (ΠΗΠ) για την εκχύλιση βιοδραστικών ουσιών από φυτά και παραπροϊόντα βιομηχανίας τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-08-31)Η ιστορία της ανθρωπότητας με την ιστορία της τεχνολογίας θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως δύο έννοιες απόλυτα αλληλένδετες. Η τεχνολογική πρόοδος εξυπηρέτησε με την πάροδο των ετών πολλά ζητήματα που απασχόλησαν τον άνθρωπο, ... -
Ανασκόπηση στις αναλυτικές μεθόδους προσδιορισμού των υδατοδιαλυτών και λιποδιαλυτών βιταμινών στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-05)Οι βιταμίνες είναι από τα βασικότερα θρεπτικά στοιχεία των τροφίμων λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας. Με την αυξημένη ανάγκη για πρόσληψη πολυβιταμινούχων προϊόντων έχουν προκύψει ιδιαίτερες ανησυχίες στον τομέα της ... -
Ανασκόπηση των φαρμακευτικών φυτών της ελληνικής βιοποικιλότητας και εφαρμογές τους σε προϊόντα τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-13)Θεωρητικό πλαίσιο: Το θεωρητικό πλαίσιο της εργασίας αναπτύσσεται σε τρία επιμέρους κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο πραγματοποιείται μια σύντομη αναφορά στην ιστορία των αρωματικών φαρμακευτικών φυτών, όπως έχει διαμορφωθεί ... -
Ανθρακικό αποτύπωμα τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10)Η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα πρόβλημα παγκόσμιας κλίμακας που αναμένεται να επηρεάσει έντονα τις ερχόμενες γενεές. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι συνδέεται άμεσα με το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη ... -
Αντιμικροβιακή δράση μεταβολιτών οξυγαλακτικών βακτηρίων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022)Σκοπός της παρούσας μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας ήταν η ανίχνευση πιθανής αντιμικροβιακής δράσης των μεταβολικών προϊόντων των οξυγαλακτικών βακτηρίων έναντι παθογόνων βακτηρίων τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με ... -
Αξιολόγηση μελέτης HACCP σε εργαστήριο τυποποίησης κρέατος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-23)Η παρούσα εργασία αποτελεί Μελέτη HACCP για ένα υπό ίδρυση Εργαστήριο Τυποποίησης Κρέατος στην Περιφέρεια Βορείου Τομέα Αττικής . Μετά την λήψη της Βεβαίωσης χρήσης Γης, απ’ όπου φαίνεται ότι η Δραστηριότητα χωροταξικά ... -
Αξιοποίηση γιγάρτων σταφυλής και μελέτη δυνητικών εφαρμογών στη βιομηχανία τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-12)Η Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών παράγει πληθώρα παραπροϊόντων, πολλά εκ των οποίων χαίρουν ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών. Από τη Βιομηχανία του Οίνου, ως τέτοια, προκύπτουν μεταξύ άλλων, τα γίγαρτα σταφυλής, τα ... -
Αξιοποίηση παραπροϊόντων μανιταριών ως εναλλακτική πηγή πρωτεϊνών και άλλων βιοδραστικών ουσιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-06-23)Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η μελέτη της ωσμωτικής αφυδάτωσης σε δείγμα τεμαχισμένων παραπροϊόντων (κοτσάνια) μανιταριού (Pleurotus ostreatus) και ο συνδυασμός της με ξήρανση σε ρεύμα αέρα για τη δημιουργία ... -
Αξιοποίηση παραπροϊόντων ροδιού για το σχεδιασμό νέων προϊόντων τροφίμων με υψηλό φαινολικό περιεχόμενο.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09)Η παρούσα διατριβή έχει ως κύριο σκοπό τη μελέτη των παραπροϊόντων του ροδιού, όπως ο φλοιός, και την αξιοποίησή τους για την ανάπτυξη νέων προϊόντων τροφίμων με υψηλό φαινολικό περιεχόμενο βασιζόμενη στις αρχές της κυκλικής ...