Εμφάνιση απλής εγγραφής

Παραγωγή ξιδιού από μπύρα και ανάλυσή του

dc.contributor.advisorΕυαγγέλου, Αλεξάνδρα
dc.contributor.authorΒασιλόπουλος, Βασίλειος
dc.contributor.authorΠαρασκευοπούλου, Ελεάννα
dc.date.accessioned2021-09-09T08:04:19Z
dc.date.available2021-09-09T08:04:19Z
dc.date.issued2021-07-12
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/1158
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1009
dc.description.abstractΤο ξίδι ανά τους αιώνες αποτελεί αναμφίβολα, βρώσιμο προϊόν το οποίο χαίρει σεβασμού και εκτίμησης από τον άνθρωπο, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής του. Η ιστορία του ξεκινά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η παγκόσμια οικονομική αγορά μόνο θετικά αποτελέσματα έχει να αναδείξει. Αποτελεί προϊόν το οποίο έχει αρκετές παραλλαγές, οι οποίες ανακαλύφθηκαν από τις διαφορετικές κουλτούρες των πολιτισμών. Στην παρακάτω εργασία παρουσιάζεται μία θεωρητική μελέτη πάνω στο ξίδι παραγόμενο από μπύρα, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω ενός ερωτηματολογίου. Αυτό συνιστά το εργαλείο για να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με το ξίδι τόσο γενικά, όσο και ειδικά για το συγκεκριμένο προϊόν. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων καταναλωτών διαφόρων ηλικιών και πρόκυψαν ποικίλα συμπεράσματα ως προς τις προτιμήσεις των καταναλωτών σχετικά με την κατανάλωση ενός νέου είδους ξιδιού για τα ελληνικά δεδομένα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας η Ελλάδα ως οινοπαραγωγική χώρα παράγει κατά πλειοψηφία ξίδι από σταφύλι, το οποίο και κυρίως προτιμούν οι καταναλωτές. Φαίνεται ότι το 67,8%, θα ενέτασσε ξίδι από μπύρα στη διατροφή του, ωστόσο η πιθανή υψηλή του τιμή αποτελεί έναν αποτρεπτικό παράγοντα για την αγορά του στην Ελλάδα, χωρίς αυτό το γεγονός βέβαια και να αποκλείει μία μελλοντική ανάπτυξη του ξιδιού από μπύρα.el
dc.format.extent81el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectBeerel
dc.subjectVinegarel
dc.subjectΞίδιel
dc.subjectΜπύραel
dc.subjectΕρωτηματολόγιοel
dc.subjectΟξοποίησηel
dc.subjectMaltel
dc.subjectΑνάλυσηel
dc.titleΠαραγωγή ξιδιού από μπύρα και ανάλυσή τουel
dc.title.alternativeBeer-vinegar production and its analysisel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.committeeΣεχάντε, Αντνάν
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedVinegar is undoubtedly an edible and appreciated product by humans, because it forms the key of his diet. Its history goes back thousands of years. Different cultures of the world lead on to many variations. The global financial market has only positive effects to show. The following paper presents a study on vinegar made of beer and was conducted through a questionnaire. The research was carried out on a large number of residents of Greece. Out of it, various conclusions emerged, regarding the preferences of consumers of a new type of vinegar, in Greece. According to the results of the research Greece, as a wine-producing country, produces mostly grape vinegar, which is mainly preferred by consumers. It seems that 67.8% would include beer vinegar in their diet. Even if its possible high price is a discouragement to its market in Greece, it doesn’t mean that beer vinegar won’t develop in the future.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές