dc.contributor.advisor | Ευαγγέλου, Αλεξάνδρα | |
dc.contributor.author | Βασιλόπουλος, Βασίλειος | |
dc.contributor.author | Παρασκευοπούλου, Ελεάννα | |
dc.date.accessioned | 2021-09-09T08:04:19Z | |
dc.date.available | 2021-09-09T08:04:19Z | |
dc.date.issued | 2021-07-12 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/1158 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1009 | |
dc.description.abstract | Το ξίδι ανά τους αιώνες αποτελεί αναμφίβολα, βρώσιμο προϊόν το οποίο χαίρει
σεβασμού και εκτίμησης από τον άνθρωπο, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της
διατροφής του. Η ιστορία του ξεκινά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η παγκόσμια οικονομική
αγορά μόνο θετικά αποτελέσματα έχει να αναδείξει. Αποτελεί προϊόν το οποίο έχει
αρκετές παραλλαγές, οι οποίες ανακαλύφθηκαν από τις διαφορετικές κουλτούρες των
πολιτισμών.
Στην παρακάτω εργασία παρουσιάζεται μία θεωρητική μελέτη πάνω στο ξίδι
παραγόμενο από μπύρα, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω ενός ερωτηματολογίου.
Αυτό συνιστά το εργαλείο για να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με το ξίδι τόσο γενικά,
όσο και ειδικά για το συγκεκριμένο προϊόν. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο
αριθμό Ελλήνων καταναλωτών διαφόρων ηλικιών και πρόκυψαν ποικίλα
συμπεράσματα ως προς τις προτιμήσεις των καταναλωτών σχετικά με την
κατανάλωση ενός νέου είδους ξιδιού για τα ελληνικά δεδομένα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας η Ελλάδα ως
οινοπαραγωγική χώρα παράγει κατά πλειοψηφία ξίδι από σταφύλι, το οποίο και
κυρίως προτιμούν οι καταναλωτές. Φαίνεται ότι το 67,8%, θα ενέτασσε ξίδι από μπύρα
στη διατροφή του, ωστόσο η πιθανή υψηλή του τιμή αποτελεί έναν αποτρεπτικό
παράγοντα για την αγορά του στην Ελλάδα, χωρίς αυτό το γεγονός βέβαια και να
αποκλείει μία μελλοντική ανάπτυξη του ξιδιού από μπύρα. | el |
dc.format.extent | 81 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Beer | el |
dc.subject | Vinegar | el |
dc.subject | Ξίδι | el |
dc.subject | Μπύρα | el |
dc.subject | Ερωτηματολόγιο | el |
dc.subject | Οξοποίηση | el |
dc.subject | Malt | el |
dc.subject | Ανάλυση | el |
dc.title | Παραγωγή ξιδιού από μπύρα και ανάλυσή του | el |
dc.title.alternative | Beer-vinegar production and its analysis | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Κεχαγιά, Δέσποινα | |
dc.contributor.committee | Σεχάντε, Αντνάν | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών | el |
dc.description.abstracttranslated | Vinegar is undoubtedly an edible and appreciated product by humans, because
it forms the key of his diet. Its history goes back thousands of years. Different cultures
of the world lead on to many variations. The global financial market has only positive
effects to show.
The following paper presents a study on vinegar made of beer and was
conducted through a questionnaire. The research was carried out on a large number
of residents of Greece. Out of it, various conclusions emerged, regarding the
preferences of consumers of a new type of vinegar, in Greece.
According to the results of the research Greece, as a wine-producing country,
produces mostly grape vinegar, which is mainly preferred by consumers. It seems that
67.8% would include beer vinegar in their diet. Even if its possible high price is a
discouragement to its market in Greece, it doesn’t mean that beer vinegar won’t
develop in the future. | el |