Εμφάνιση απλής εγγραφής

Επίδραση εκχυλισιμότητας ξύλου δρυός στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά οίνου Σαββατιανού

dc.contributor.advisorΝικολού, Βασίλειος
dc.contributor.authorΛαμπρινόπουλος, Χρήστος
dc.date.accessioned2021-11-23T08:47:48Z
dc.date.available2021-11-23T08:47:48Z
dc.date.issued2021-07-15
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/1565
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1416
dc.description.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία θα παρουσιάσει βιβλιογραφικά στοιχεία της χρήσης δρυός στην παραγωγή οίνου και ιδιαίτερα τη λευκή οινοποίηση, καθώς και τη χρήση των υποκατάστατων του δρύινου βαρελιού. Θα ακολουθήσει ανάλυση μίας πειραματικής εκχύλισης για την επίδραση εκχυλισιμότητας γαλλικής δρυός σε διαφορετικές μορφές κομματιών, σε οίνο Σαββατιανού. Για το πείραμα πραγματοποιήθηκαν τρεις εκχυλίσεις, χρησιμοποιήθηκαν τρεις φιάλες 0,75 λίτρων οίνου Σαββατιανού ίδιας ετικέτας, και μελετήθηκε η επίδραση εκχυλισιμότητας του ξύλου σε τρία διαφορετικά κοψίματα- κοκκομετρικές διαστάσεις. Οι εκχυλίσεις είχαν διάρκεια σαράντα ημερών κατά την οποία οι φιάλες παρέμειναν κλειστές με βιδωτό πώμα τύπου Stelvin και οι συνθήκες του περιβάλλοντος παρέμειναν σταθερές και για τις τρεις, κατάλληλες για παλαίωση και συντήρηση κρασιού. Τα αποτελέσματα στις διαφορές των τριών διαφορετικών εκχυλίσεων αξιολογήθηκαν οργανοληπτικά από ομάδα ατόμων με το πέρας των 40 ημερών εκχύλισηςel
dc.format.extent44el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΣαββατιανόel
dc.subjectΔρυςel
dc.subjectΕκχύλισηel
dc.subjectΥποκατάστατα βαρελιούel
dc.titleΕπίδραση εκχυλισιμότητας ξύλου δρυός στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά οίνου Σαββατιανούel
dc.title.alternativeEffect of oak wood extractability on the organoleptic characteristics of Savvatiano wineel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΤσακίρης, Αργύριος
dc.contributor.committeeΣεχάντε, Αντνάν
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedThe present dissertation will present bibliographic data on the use of οak in wine production and especially white vinification, as well as the use of oak barrel substitutes. An analysis of an experimental extraction will follow on the effect of French oak extractability in different forms of pieces on savvatiano wine. For the experiment three extractions were performed, three bottles of 0.75 liters of Savvatiano wine of the same label were used, and the effect of wood extractability on three different cuts-granulometric dimensions was studied. The extractions lasted forty days during which, the bottles were closed with a Stelvin-type screw cap and the environmental conditions remained stable for all three, suitable for wine aging and preservation. The results in the differences of the three different extractions were evaluated by a group of people after the forty days of extraction.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές