Πλοήγηση Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών ανά Λέξεις-κλειδιά "Θερμοκρασία"
Αποτελέσματα 1-4 από 4
-
Επίδραση της έκθεσης στο ορατό και υπεριώδες φως στα χαρακτηριστικά των οίνων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-04)Είναι γνωστό, πως στις πωλήσεις των κρασιών, μεγάλο ποσοστό στην παγκόσμια αγορά, έχει το κόκκινο και το λευκό κρασί και έπειτα το ροζέ. Η παρακάτω μελέτη σχετίζεται, κατά πόσο επηρεάζεται η ποιότητα ενός εμπορεύσιμου ... -
Η μεταβλητότητα του μακροκλίματος στην Κύπρο κατά τα τελευταία 50 χρόνια και οι εκτιμώμενες επιπτώσεις για την αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-26)There is growing evidence around the world that global climate change is taking place. Over the next century, climate change is expected to continue and have a significant impact on viticulture. Climate change is one ... -
Οι επιδράσεις των Kλιματικών αλλαγών στην Aμπελοκαλλιέργεια και Oινοποίηση στην Σαντορίνη τα τελευταία 30 χρόνια
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-24)Το κλίμα και η αμπελουργία συνδέονται αναμφισβήτητα και επομένως η γνώση του επικρατέστερου καιρού και των κλιματολογικών συνθηκών μιας δεδομένης περιοχής είναι απαραίτητες για τη βέλτιστη επιλογή ποικιλίας, τη βιώσιμη ... -
Παράγοντες που επιδρούν στο αρωματικό προφίλ των ζύθων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-19)Μία από τις σημαντικότερές έρευνες, η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τη βιομηχανία της ζυθοποιίας, είναι η χρήση των non-Saccharomyces ζυμών. Οι ζύμες αυτές έχουν τη δυνατότητα να παράξουν μπίρες με ενισχυμένο ...