Εμφάνιση απλής εγγραφής

Η διερεύνηση της χρήσης των φαρμακευτικών βοτάνων αρμπαρόριζας και βασιλικού ως αντιοξειδωτικά στον οίνο

dc.contributor.advisorΣεχάντε, Αντνάν
dc.contributor.authorΛαρδοπούλου, Παυλίνα
dc.date.accessioned2022-02-02T08:56:20Z
dc.date.available2022-02-02T08:56:20Z
dc.date.issued2021-07-23
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/1691
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1542
dc.description.abstractΣτόχος της παρούσας διπλωματικής μεταπτυχιακής εργασίας είναι να διερευνηθεί η χρήση των φαρμακευτικών βοτάνων Αρμπαρόριζας και Βασιλικού ως αντιοξειδωτικά στον οίνο. Εξαιτίας την πανδημίας COVID-19, δεν ήταν δυνατή η πειραματική εκπόνηση της μελέτης των φαρμακευτικών βοτάνων σε γλεύκος και εμφιαλωμένο κρασί. Πραγματοποιήθηκε βιβλιογραφική μελέτη των βοτάνων. Γίνεται μια ανασκόπηση στην ιστορική αναδρομή του οίνου, των φαρμακευτικών αρωματικών φυτών και συγκεκριμένα της αρμπαρόριζας και του βασιλικού. Αναφέρονται οι χρήσεις των βοτάνων στην καθημερινότητα και εστιάζεται στη φαρμακευτική τους χρήση. Παρουσιάζεται ο μηχανισμός δράσης των αντιοξειδωτικών και αναλύονται οι μέθοδοι με τους οποίους μπορεί να προσδιοριστεί η αντιοξειδωτική ικανότητα στο κρασί. Τέλος, εστιάζεται στις μεθόδους παραλαβής των αιθέριων ελαίων από τα βότανα και ειδικότερα στην εκχύλιση και στις διάφορες παραλλαγές της. Εφαρμόζεται η εκχύλιση στερεού-υγρού στα βότανα της αρμπαρόριζας και του βασιλικού χρησιμοποιώντας τη μέθοδο εκχύλισης Soxhlet.el
dc.format.extent64el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectΑρμπαρόριζαel
dc.subjectΒασιλικόςel
dc.subjectΟίνοςel
dc.subjectΑντιοξειδωτικάel
dc.subjectΦαρμακευτικά αρωματικά βόταναel
dc.subjectΒόταναel
dc.titleΗ διερεύνηση της χρήσης των φαρμακευτικών βοτάνων αρμπαρόριζας και βασιλικού ως αντιοξειδωτικά στον οίνοel
dc.title.alternativeThe investigation of the use of the medicinal herbs Pelargonium graveolens and Ocimum basilicum as antioxidants in wineel
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.committeeΕυαγγέλου, Αλεξάνδρα
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.contributor.masterΕπιστήμη Οίνου και Ζύθουel
dc.description.abstracttranslatedThe aim of this dissertation is to investigate the use of the medicinal herbs Pelargonium graveolens and Ocimum basilicum as antioxidants in wine. Due to the COVID-19 pandemic, it was not possible to conduct an experiment study of medicinal herbs in must and bottled wine. A bibliographic study of herbs was performed. A review is made of the historical background of wine, medicinal aromatic plants and in particular at Pelargonium graveolens and Ocimum basilicum. It mentions the uses of herbs in everyday life and focuses on their medicinal use. The mechanism of action of antioxidants is presented and are analyzed the methods by which the antioxidant capacity in wine can be determined. Finally, it focuses on the methods of obtaining essential oils from herbs and in particular on the extraction and its various variants. The extraction of solid-liquid is applied to the herbs of Pelargonium graveolens and Ocimum basilicum using the Soxhlet extraction method.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές