dc.contributor.advisor | Tsaknis, John | |
dc.contributor.author | Κόλλια, Παναγιώτα | |
dc.date.accessioned | 2022-06-04T18:42:32Z | |
dc.date.available | 2022-06-04T18:42:32Z | |
dc.date.issued | 2022-04-04 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2309 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2160 | |
dc.description.abstract | Στα πλαίσια της ρύπανσης του περιβάλλοντος, της κλιματικής αλλαγής και κατ’ επέκταση
της μείωσης της ζωής του πλανήτη μας, κρίνεται απαραίτητη η επαγρύπνηση για
εξασφάλιση και διατήρηση της επάρκειας των φυσικών πόρων ώστε να καταφέρουν οι
επόμενες γενιές να έχουν πρόσβαση σε αυτούς.
Στόχος της παρούσας μεταπτυχιακής εργασίας είναι να υπογραμμίσει την ανάγκη για
υιοθέτηση περιβαλλοντικής συνείδησης από τις εταιρίες του κλάδου τροφίμων και
ποτών στους τομείς που αυτές δραστηριοποιούνται. Ιδιαίτερα χρήσιμος οδηγός προς
την κατεύθυνση αυτή είναι η εφαρμογή Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, τα
οποία αποδεικνύουν τη συμμόρφωση της επιχείρησης με τα εκάστοτε νομοθετικά και
κανονιστικά πλαίσια, ενώ ταυτόχρονα συντελούν στην καλύτερη φήμη και διατήρηση
της ανταγωνιστικότητας της εταιρίας.
Η παρούσα μεταπτυχιακή εργασία αποτελείται από έξι κεφάλαια. Στα πρώτα τρία γίνεται
αναφορά στην ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος, στην πορεία ανάπτυξης
νομοθετικού πλαισίου για το σκοπό αυτό, στη σημασία υιοθέτησης ενός Συστήματος
Περιβαλλοντικής Διαχείρισης από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα
των τροφίμων και συγκεκριμένα στο ISO 14001:2015 το οποίο παρατίθεται με
παραφράσεις προς αποφυγή λογοκλοπής με πλάγια γραφή. Στα τρία επόμενα κεφάλαια
γίνεται εφαρμογή και ανάπτυξη του προτύπου αυτού σε μια εταιρία Catering στα
πλαίσια βιβλιογραφικής ανασκόπησης. | el |
dc.format.extent | 105 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Iso | el |
dc.subject | 14001 | el |
dc.subject | Σύστημα | el |
dc.subject | Catering | el |
dc.subject | Περιβαλλοντική διαχείριση | el |
dc.title | Εφαρμογή συστήματος ISO 14001 σε μονάδα Catering | el |
dc.title.alternative | Implementation of ISO 14001 system in a Catering Unit | el |
dc.type | Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία | el |
dc.contributor.committee | Τσάκαλη, Ευσταθία | |
dc.contributor.committee | Λαμπροπούλου, Κυριακή | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
dc.contributor.master | Καινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων | el |
dc.description.abstracttranslated | In the context of environmental pollution, climate change and consequently the
reduction of life on our planet, it is necessary to be vigilant to ensure and maintain the
adequacy of natural resources so that future generations can access them.
The aim of this master's thesis is to emphasize the need for adoption of environmental
awareness by companies in the food and beverage sector in the sectors in which they
operate. Particularly useful guide in this direction is the implementation of
Environmental Management Systems, which prove the compliance of the company with
the respective legal and regulatory frameworks, while at the same time contributing to
the better reputation and maintaining the competitiveness of the company.
This master's thesis consists of six chapters. The first three refer to the need for
environmental protection, to the development of a legislative framework for this
purpose, to the importance of the adoption of an Environmental Management System
by companies operating in the food sector and specifically to ISO 14001: 2015 with
italics, which is presented with paraphrases to avoid plagiarism. In the next three
chapters this model is applied and developed in a Catering unit in the context of a
literature review. | el |