Εμφάνιση απλής εγγραφής

Εφαρμογή τεχνολογιών Crispr Cas σε τροφιμογενή βακτήρια

dc.contributor.advisorBatrinou, Anthimia
dc.contributor.authorΝέζη, Σοφία
dc.date.accessioned2022-07-20T07:02:30Z
dc.date.available2022-07-20T07:02:30Z
dc.date.issued2022-06
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2556
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2396
dc.description.abstractΗ τεχνολογία CRISPR/Cas9, αποτελεί πλέον μια από τις βασικές μεθόδους επεξεργασίας γονιδιώματος. Ο αμυντικός μηχανισμός ενάντια σε φάγους, καθώς και το ένζυμο Cas9 το οποίο έχει την δυνατότητα να χωρίζει το DNA και να βρίσκει την θέση στο γονιδίωμα η οποία χρειάζεται να κοπεί ή να αντικατασταθεί, οδήγησε στην εξέλιξη της μεθόδου. Η αφαίρεση γονιδίων με την μέθοδο εντοπισμού , που εμφάνιζαν παθογονικότητα οδήγησε στην εξάλειψη παθογόνων βακτηρίων. Στην επιστήμη των τροφίμων είχε καθοριστικό ρόλο, καθώς η δυνατότητα να βρίσκει τους στόχους φάγους είχε ως αποτέλεσμα να βελτιωθούν αρκετές α’ ύλες που χρησιμοποιούνταν για παραγωγές τροφίμων. Έτσι, βοήθησε στην εξάλειψη διαφόρων προβλημάτων στην παραγωγή και την δημιουργία προϊόντων με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στην παρούσα μελέτη παρουσιάζεται ο τρόπος δράσης της CRISPR/Cas καθώς και εφαρμογές της τεχνολογίας σε τροφιμογενή βακτήρια που έχουν παίξει ρόλο στην ανθρώπινη υγεία και κατά συνέπεια έχουν δημιουργήσει παγκόσμιες κρίσεις.el
dc.format.extent78el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectCrispr Casel
dc.subjectΒακτήριαel
dc.titleΕφαρμογή τεχνολογιών Crispr Cas σε τροφιμογενή βακτήριαel
dc.title.alternativeApplication of Crispr Cas technologies in foodborne bacteriael
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeLOUGOVOIS, VLADIMIROS
dc.contributor.committeeΚοντελές, Σπυρίδων
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.contributor.masterΚαινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedCRISPR/Cas technology, is now one of the basic methods of genome processing. The defense mechanism against swords, as well as the enzyme Cas9 which has the ability to separate DNA and find its place in the genome that needs to be cut or replaced, led to the development of the method. Removal of pathogenic genes that showed pathogenicity led to the elimination of pathogenic bacteria. It played a key role in food science, as its ability to find phage targets resulted in the improvement of several raw materials used for food production. Thus, it helped to eliminate various problems in the production and creation of products with improved quality characteristics. The present study presents the mode of action of CRISPR/Cas as well as application of the technology to foodborne bacteria that have played a role in human health and consequently have created global crises.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές