Εμφάνιση απλής εγγραφής

Μελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης των βοτάνων Δεντρολίβανο και Φασκόμηλο στον οίνο

dc.contributor.advisorΣεχάντε, Αντνάν
dc.contributor.authorΤσολομύτη, Παναγιώτα
dc.contributor.authorΖερίτη, Αγνή
dc.date.accessioned2022-08-04T12:46:54Z
dc.date.available2022-08-04T12:46:54Z
dc.date.issued2022-07-18
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2743
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2583
dc.description.abstractΗ συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία είχε σαν στόχο να παρασκευαστεί ένας βιολειτουργικός οίνος, μέσω της εκχύλισης των αιθέριων ελαίων των βοτάνων δενδρολίβανο και φασκόμηλο σε λευκό οίνο , τη μελέτη των φαρμακευτικών ιδιοτήτων τους και την δυνατότητα χρήσης του παρασκευαζόμενου αυτού οίνου για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Η εκχύλιση των βοτάνων πραγματοποιήθηκε σε οίνο που οινοποιήθηκε στο τμήμα Οίνου, Αμπέλου & Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ποικιλίας Ροδίτης και Μοσχάτο Αλεξάνδρειας, ενώ τα βότανα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν το δενδρολίβανο και το φασκόμηλο. Η εκχύλιση πραγματοποιήθηκε για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων και στη συνέχεια τα δείγματα οίνων φιλτραρίστηκαν και αναλύθηκαν εργαστηριακά ως προς το ολικό φαινολικό δυναμικό τους με τη βοήθεια της μεθόδου Follin- Ciocalteu και την αντιοξειδωτική ικανότητά τους με τη βοήθεια της μεθόδου DPPH. Τέλος ακολούθησε σύγκριση των δειγμάτων μεταξύ τους καθώς και με τον μάρτυρα που ήταν ο οίνος βάσης.el
dc.format.extent87el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΔεντρολίβανοel
dc.subjectΦασκόμηλοel
dc.subjectΑντιοξειδωτική δράσηel
dc.subjectΦαινολικάel
dc.subjectFollin- Ciocalteuel
dc.subjectDPPHel
dc.subjectΦαινολικό δυναμικόel
dc.subjectΒόταναel
dc.titleΜελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης των βοτάνων Δεντρολίβανο και Φασκόμηλο στον οίνοel
dc.title.alternativeStudy of the antioxidant effect of herbs Rosemary and Sage on wineel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΕυαγγέλου, Αλεξάνδρα
dc.contributor.committeeΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedΤhe present work was the preparation of a biofunctional wine, through the extraction of the essential oils of the herbs rosemary and sage in wine and the study of the medicinal properties and the possibility of using this wine for its therapeutic properties. The extraction of the herbs was carried out in wine vinified at the Wine, Vine & Beverage Department of the University of West Attica, using the varieties Roditis-Moschato Alexandrias, while the herbs used were rosemary and sage. The extraction was carried out for a period of two weeks and then the wine samples were filtered and analysed in the laboratory for their total phenolic potential using the Follin- Ciocalteu method and their antioxidant capacity using the DPPH method. Finally, the samples were compared with each other and with the witness, which was the base wine.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές