Εμφάνιση απλής εγγραφής

Το εξωτερικό οινεμπόριο της Ελλάδας 1858-1920

dc.contributor.advisorΤσακίρης, Αργύριος
dc.contributor.authorΒυρίνης, Πέτρος
dc.date.accessioned2021-03-07T11:56:12Z
dc.date.available2021-03-07T11:56:12Z
dc.date.issued2021-02-26
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/293
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-144
dc.description.abstractΣτη μελέτη αυτή επιδιώκεται η συλλογή, η επεξεργασία, η παρουσίαση και ο σχολιασμός, μέσα στο ιστορικό συμφραζόμενο, στοιχείων που αφορούν το εξωτερικό οινεμπόριο στην Ελλάδα κατά τα έτη 1858 – 1920. Με βάση μεθοδολογικά εργαλεία της ποσοτικής ιστορίας παρουσιάζονται: 1. με μορφή χρονοσειρών, τα στοιχεία που καταδεικνύουν την πορεία των εξαγωγών και εισαγωγών του οίνου, τα οποία αφορούν τις ποσότητες και την αξία τους, καθώς επίσης και τις χώρες προορισμού ή προέλευσής τους. Παράλληλα, χάριν σύγκρισης, παρουσιάζονται τα αντίστοιχα στοιχεία για τις εξαγωγές της κορινθιακής σταφίδας, του ελαιολάδου και του καπνού. Τα στοιχεία αντλήθηκαν από τα επίσημα κρατικά αρχεία της εξεταζόμενης περιόδου. 2. πρωτογενείς πηγές, κρατικές και ιδιωτικές, που διαφωτίζουν τις αντιλήψεις των ανθρώπων της εποχής σχετικά με την παραγωγή και το οινεμπόριο. Μέσα από αυτή τη μελέτη αναδείχθηκαν ο χαρακτήρας και οι μετασχηματισμοί της ελληνικής παραγωγής και εμπορίας οίνου, μέσα από την συνάντησή τους με την ευρωπαϊκή αγορά και οι συνέπειες αυτής της συνάντησης.el
dc.format.extent133el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectΟίνοςel
dc.subjectΕξωτερικό εμπόριοel
dc.subjectΕλλάδαel
dc.titleΤο εξωτερικό οινεμπόριο της Ελλάδας 1858-1920el
dc.title.alternativeWine external trade of Greece 1858-1920el
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeePapakonstantinou, Spyros
dc.contributor.committeeChatzilazarou, Arhontoula
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedIn this study the aim was to collect, process, present and comment on data concerning the external trade of wine in Greece during the period 1858-1920, within the historical context. Based on methodological tools applied in quantitative history we present: 1. in the form of time series, the data demonstrating the course of exports and imports of wine, including quantity and value as well as country of destination and origin. In parallel, respective data concerning exports of raisin, olive oil and tobacco are presented in comparison. Data were drawn from the official state records of the relative period. 2. primary sources, both state and private, which enlighten people's notions and conceptions on production and trade of wine during that historical period. Through this study, we tried to demonstrate the character and transformations of the Greek wine production and trade, during its encounter with the European market and the consequences of this encounter.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές