• Οι Μύκητες Aspergillus και Penicillium στις Αλλοιώσεις Τροφίμων 

      Παυλοπούλου, Χρυσούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
      Στην παρούσα πτυχιακή περιγράφεται η συμβολή των μυκήτων στις αλλοιώσεις των τροφίμων. Το φάσμα των μυκήτων είναι πάρα πολύ μεγάλο κι έτσι περιγράφεται η δράση δύο από τους πιο διαδεδομένους μύκητες Aspergillus και ...
    • Οι μυκοτοξίνες του γένους Fusarium και η επικινδυνότητα στα τρόφιμα 

      Μπινιάκου, Ελένη; Στεφανή, Ίρις-Σπυριδούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-04)
      Το γένος των μυκήτων Fusarium είναι χαρακτηριστικό παθογόνο κυρίως για φυτικές καλλιέργειες και κατά συνέπεια και για ζωικούς και ανθρώπινους οργανισμούς. Οι μύκητες υπάρχουν στο έδαφος, σε υπόγειες εγκαταστάσεις και ...
    • Παραγωγή ανασυνδυασμένων ενζύμων στα τρόφιμα 

      Κυριακέας, Ηλίας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-29)
      Τα ανασυνδυασμένα ένζυμα (recombinant enzymes) είναι ένζυμα που παράγονται και εκκρίνονται από γενετικά τροποποιημένα συστήματα ξενιστών. Οι ξενιστές μπορεί να είναι μικροοργανισμοί, φυτά ή ζωικά κύτταρα. Τα ανασυνδυασμένα ...
    • Τα αλλεργιογόνα στα τρόφιμα 

      Νικολαΐδη, Τριανταφυλλιά; Τουλής, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-13)
      Οι αλλεργίες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες χώρες. Ο κύριος λόγος της αύξησης είναι ότι το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα είναι λιγότερο εκτεθειμένο σε λοιμογόνους παράγοντες κατά τη ...
    • Τα σπορογόνα βακτήρια στα τρόφιμα: πρόσφατα δεδομένα 

      Κωστανίκος, Κωνσταντίνος; Μηζυθράς, Γρηγόριος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)
      Η ταξινόμηση των αλλοιωγόνων σπορογόνων βακτηρίων είναι απαραίτητο να μελετάτε και να εμπλουτίζεται με νέα δεδομένα που προκύπτουν από εξελιγμένες μεθόδους ταυτοποιήσεις και απαρίθμησης των μικροοργανισμών που αναπτύσσονται ...
    • Το ένζυμο λακτάση και προβιοτικοί μικροοργανισμοί 

      Μουρελάτου, Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-01)
      Το ανθρώπινο γαστρεντερικό σύστημα φιλοξενεί έναν δυναμικό και πολυσύνθετο πληθυσμό μικροοργανισμών, τη μικροχλωρίδα του εντέρου, που ασκεί σημαντική επίδραση στον ξενιστή τόσο κατά την ομοιόσταση όσο και σε περιόδους ...
    • Τροφιμογενείς ιοί 

      Πασχαλίδη, Βαλανσία; Μπελεσιώτη, Μαρίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-06)
      Οι τροφιμογενείς ιοί έχουν αναγνωριστεί ως μία συνεχώς αυξανόμενη ανησυχία τόσο για τη βιομηχανία τροφίμων, όσο και για τη δημόσια υγεία. Ο νοροϊός (NoV) και ο ιός της ηπατίτιδας Α (HAV) είναι υπεύθυνοι για την πλειονότητα ...
    • Χρήση προβιοτικών μικροοργανισμών σε επιδόρπια γάλακτος 

      Ταχλιαμπούρη, Φλώρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)
      Οι σύγχρονοι καταναλωτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους όλο και περισσότερο στην διατήρηση της υγειάς τους μέσω της διατροφής, αναζητώντας οι ίδιοι τα οφέλη που προκύπτουν από την κατανάλωση προϊόντων που κυκλοφορούν στο ...