Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-7 από 7
Εύρεση φυσικών ενώσεων με αντιμικροβιακές ιδιότητες έναντι τροφιμογενών νοσημάτων με υπολογιστικά εργαλεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-28)
Στα συσκευασμένα τρόφιμα η ανάπτυξη καθώς και η επιβίωση παθογόνων
μικροοργανισμών δύναται να προκαλέσει σοβαρές τροφικές ασθένειες
διακυβεύοντας την ασφάλεια καθώς και την ποιότητα των τροφίμων. Βακτήρια όπως,
Salmonella ...
Ανασκόπηση των φαρμακευτικών φυτών της ελληνικής βιοποικιλότητας και εφαρμογές τους σε προϊόντα τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-13)
Θεωρητικό πλαίσιο: Το θεωρητικό πλαίσιο της εργασίας αναπτύσσεται σε τρία επιμέρους κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο πραγματοποιείται μια σύντομη αναφορά στην ιστορία των αρωματικών φαρμακευτικών φυτών, όπως έχει διαμορφωθεί ...
Συγκριτική μελέτη για υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-04-24)
Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η ανασκόπηση της βιβλιογραφίας σε διάφορες πτυχές των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των καταγραφών που σχετίζονται με την παρουσία υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα, τον ...
Υπολογιστικές τεχνικές για την αναζήτηση νέων ενώσεων αναστολέων της ενζυμικής αμαύρωσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-14)
Τις τελευταίες δεκαετίες έχει αναπτυχθεί ραγδαία η αγορά φρούτων και λαχανικών λόγω
της αλλαγής των διατροφικών συνηθειών των καταναλωτών, οι οποίοι υιοθετούν πιο υγιή
πρότυπα. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σημαντικά ...
Πρόβλεψη της αντιμικροβιακής δράσης αιθέριου ελαίου λεβάντας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-14)
Σήμερα, κρίσιμο πρόβλημα για τη βιομηχανία τροφίμων συνιστά η ανάπτυξη αλλά και ο πολλαπλασιασμός των παθογόνων μικροοργανισμών στα προϊόντα τροφίμων. Αποτέλεσμα αποτελεί η πιθανή μόλυνση του ανθρώπου ...
Βυνοποίηση και ζυθοποίηση στη διαδικασία παρασκευής μπύρας. Νέες τάσεις στη βιομηχανία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)
Είναι ευρέως γνωστό ότι η παγκόσμια δημοφιλία της μπύρας, ξεκινάει από την αρχαιότητα και δεν παύει μέχρι και σήμερα να αποτελεί αγαπητό ποτό πολλών καταναλωτών. Οι σημαντικές ανακαλύψεις που πραγματοποιήθηκαν τον 19ο ...
Προκλήσεις και επιλογές για την αξιοποίηση αποβλήτων τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-21)
Η παρούσα εργασία προβάλλει μια λεπτομερή βιβλιογραφική ανασκόπηση με
απώτερο σκοπό την ανάδειξη των προκλήσεων και των επιλογών αξιοποίησης των
απορριμμάτων τροφίμων που απορρέουν από όλα τα επίπεδα της τροφικής ...