Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-10 από 13
Η επίδραση των διαφορετικών συγκεντρώσεων αιθανόλης στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των ερυθρών οίνων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-30)
Οι οίνοι χαμηλής περιεκτικότητας σε αιθανόλη, καθώς και οίνοι χωρίς αλκοόλ γνωρίζουν σημαντική και σταδιακή ανέλιξη στη σύγχρονη εποχή, αποκτώντας ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό με διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Η ...
Εκπαίδευση ενός panel δοκιμαστών για την περιγραφική ανάλυση οίνων στο τμήμα Επιστημών, Οίνου, Αμπέλου και Ποτών. Μέρος ΙΙ
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-30)
Η ποσοτική περιγραφική ανάλυση (Quantitative Descriptive Analyses) είναι μια
διεθνώς αναγνωρισμένη μεθοδολογία για την οργανοληπτική αξιολόγηση τροφίμων
και ποτών και ευρέως εφαρμοσμένη στον οργανοληπτικό έλεγχο των ...
Διαλογή, εκπαίδευση και τελική σύσταση ενός panel δοκιμαστών για την περιγραφική ανάλυση ζύθων στο τμήμα επιστημών Οίνου, Αμπέλου & Ποτών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-11-30)
Η ανάπτυξη της εγχώριας μικροζυθοποιίας και οι σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο ζυθοποίησης έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για τυποποιημένα προϊόντα που ανταποκρίνονται σε υψηλά ποιοτικά πρότυπα. Μέσω της οργανοληπτικής ...
Οίνοι χωρίς αλκοόλ και οίνοι με χαμηλή περιεκτικότητα αιθανόλης: πώς αποτυπώνεται η εικόνα, οι απόψεις και η πρόθεση αγοράς των Ελλήνων καταναλωτών για τις παραπάνω δύο κατηγορίες ποτών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-09)
Το αυξανόμενο ενδιαφέρον σε ποτά με χαμηλή και μηδενική περιεκτικότητα σε αιθανόλη αποτελεί μια παγκόσμια τάση η οποία έχει επηρεάσει και την κατηγορία του οίνου. Στην παραπάνω βάση, σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας ήταν ...
Η αλληλοεπίδραση της αιθανόλης και των σακχάρων και οι επιπτώσεις της στις γεύσεις και τα αρώματα σε πρότυπα διαλύματα συνθετικών οίνων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-24)
Η μέχρι τώρα αναφορά στην βιβλιογραφία για την αλληλεπίδραση αιθανόλης και σακχάρων στον οίνο είναι περιορισμένη. Συνήθως οι έρευνες αυτές πραγματοποιούνται με χρήση των model wines. Τα model wines είναι ένα μέσο που βοηθά ...
Οίνοι χωρίς αλκοόλ και οίνοι με χαμηλή περιεκτικότητα αιθανόλης: επισκόπηση και μέθοδοι παραγωγής
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10)
Ο σκοπός της εργασίας αυτής ήταν να κάνουμε μια γενική
επισκόπηση των παραπάνω κατηγοριών ποτών ξεκινώντας από την νομοθεσία που
τα διέπει, τις καταναλωτικές τάσεις και τις προσεγγίσεις Μάρκετινγκ αυτών στις
διάφορες ...
Οργανοληπτική αξιολόγηση αποσταγμάτων: επισκόπηση και τελευταίες εξελίξεις στις μεθόδους
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-06)
Σκοπός της εργασίας αυτής, ήταν να γίνει μια βιβλιογραφική ανασκόπηση σε σχέση με ότι αφορά την οργανοληπτική αξιολόγηση των αποσταγμάτων. Αρχικά έγινε μια σύντομη περιγραφή της κατηγορίας αυτών των αλκοολούχων ποτών όπως ...
Επίδραση της διαφορετικής ποικιλίας λυκίσκου στα αρωματικά χαρακτηριστικά της μπύρας. Εφαρμογή με πειραματικές ζυθοποιήσεις χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά είδη λυκίσκου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-12-24)
Ο λυκίσκος προσδίδει στην μπύρα μικροβιακή και φυσική σταθερότητα, ενισχύει και σταθεροποιεί τον αφρό, και συμμετέχει σημαντικά στην διαμόρφωση του οργανοληπτικού της χαρακτήρα. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας ήταν ...
Μελέτη τριών ποικιλιών λυκίσκου ως προς το αρωματικό τους προφίλ: εφαρμογή με πειραματικές ζυθοποιήσεις
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07)
Ο λυκίσκος είναι ένα καθοριστικό συστατικό στην δημιουργία ζύθου από τα αρχαία χρόνια το οποίο προσδίδει χαρακτηριστική οσμή και γεύση στην μπύρα αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί και ως συντηρητικό. Σκοπός της συγκεκριμένης ...
Η επίδραση διαφορετικών επιπέδων αιθυλικής αλκοόλης στα συνολικά χαρακτηριστικά του ζύθου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-21)
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξανόμενη παραγωγή LAB (low alcohol beers) και AFB (alcohol free beers) παγκοσμίως αντικατοπτρίζοντας μία νέα παγκόσμια τάση για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Βασικό πρόβλημα της παραγωγής ...