Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-4 από 4
Ο ρόλος της σακχαροπεριεκτικότητας και του σιδήρου στην αλληλεπίδραση μεταξύ των ζυμών Saccharomyces cerevisiae και Metschnikowia pulcherrima στην αλκοολική ζύμωση
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07)
O οίνος είναι το προϊόν αλκοολικής ζύμωσης του γλεύκους, όπου συμμετέχουν
πολλοί μικροοργανισμοί, με σημαντικότερη τη δράση του Saccharomyces cerevisiae
που συνήθως κατευθύνει και ολοκληρώνει τη διαδικασία. Παράλληλα, ...
Μελέτη και αξιολόγηση γηγενών στελεχών Saccharomyces cerevisiae
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-18)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία επικεντρώνεται στην αξιολόγηση γηγενών στελεχών του είδους Saccharomyces cerevisiae, ως προς το οινολογικό τους δυναμικό για την παραγωγή οίνων της ποικιλίας Ασύρτικο. Οι εξεταζόμενες ζύμες έχουν ...
Μελέτη της κινητικής ανάπτυξης νέων στελεχών ζυμών του Ελληνικού terroir
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-02)
Η χρήση διαφορετικών γηγενών στελεχών ζυμομυκήτων και η παραλλακτικότητα της βιολογικής τους απόκρισης σε διαφορετικά περιβάλλοντα ανάπτυξης, αποτέλεσε το επίκεντρο της παρούσας μελέτης. Έξι επιλεγμένα προς μελέτη στελέχη ...
Ζύμωση κόκκων καφέ με βακτήρια και ζύμες και αξιολόγηση των χαρακτηριστικών του παραγόμενου ροφήματος καφέ
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07)
Ο καφές είναι εδώ και πολλά χρόνια πρωταγωνιστής στις ζωές των περισσότερων ανθρώπων. Κατέχει σημαντικές θέσεις στην οικονομία και στην πολιτισμική κληρονομιά πολλών χωρών και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί ...