Search
Now showing items 1-10 of 134
Σταθερότητα και διατηρησιμότητα του αφρού της μπύρας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-14)
Στην πτυχιακή θα παρουσιαστούν διάφορες πτυχές όσο αναφορά την σταθερότητα και την διατηρισιμότητα του αφρού της μπύρας. Η ανάλυση του αφρού μπορεί να γίνει και από χημικής άποψης άλλα και από φυσικής. Ουσιαστικά ο όρος ...
Μελέτη της εκχυλισματικής ικανότητας της ρητίνης πεύκης χαλεπίου στις ζυμώσεις και μελέτη της οξειδωτικής της ικανότητας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-12)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναφέρεται στον ρητινίτη οίνο ο οποίος παράγεται εδώ και χιλιάδες χρόνια όπως αποδεικνύεται από αρχαιολογικά ευρήματα και γραπτές αναφορές. Τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίστηκε ως οίνος ονομασίας ...
Σκιαγράφηση του αρωματικού προφίλ της ποικιλίας Ασύρτικο Σαντορίνης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-11-17)
Μελέτη σύστασης, παραγωγής και ποιοτικών χαρακτηριστικών ζύθων με βότανα και φρούτα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-06)
Μέσα από τα παραγόμενα κυρίως αλκοολούχα ποτά τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες ανήκει μεταξύ άλλων και η μπύρα. Η παραγωγή της έχει φτάσει να πραγματοποιείται τόσο καλά σε βιομηχανική κλίμακα όσο και σε ικανοποιητικό ...
Επίδραση εκχυλισιμότητας ξύλου δρυός στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά οίνου Σαββατιανού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-15)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία θα παρουσιάσει βιβλιογραφικά στοιχεία της
χρήσης δρυός στην παραγωγή οίνου και ιδιαίτερα τη λευκή οινοποίηση, καθώς
και τη χρήση των υποκατάστατων του δρύινου βαρελιού. Θα ακολουθήσει
ανάλυση ...
Μελέτη των οργανολητικών χαρακτηριστικών των ροζέ οίνων που παράγονται στην Ελλάδα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09)
Η αντίληψη της γεύσης και του αρώματος του οίνου είναι το αποτέλεσμα πλήθους
αλληλεπιδράσεων μεταξύ ενός μεγάλου αριθμού χημικών ενώσεων και
οργανοληπτικών υποδοχέων. Οι ενώσεις αλληλεπιδρούν και συνδυάζονται και
εμφανίζουν ...
Η επίδραση της χρήσης ιβίσκου στη ζυθοποίηση & η επίδραση στη σύσταση και στα χαρακτηριστικά του ζύθου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-22)
Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε ώστε να διαπιστωθεί πειραματικά η επίδραση του ιβίσκου (Hibiscus sabdariffa) στη ζυθοποίηση, στη σύσταση της μπίρας, καθώς και στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της. Έξι εμπορικά δείγματα ...
Παραγωγή υδρόμελου από ελληνικές ποικιλίες μελιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-22)
Το μέλι είναι προϊόν που παράγουν οι μέλισσες του είδους Αpis melifera από το νέκταρ των
φυτών. Στην Ελλάδα η παραγωγή μελιού είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη διατηρώντας όμως την ποιότητα
του καθώς και το σεβασμό κατά τη ...
Παραγωγή ξιδιού από μπύρα και ανάλυσή του
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-12)
Το ξίδι ανά τους αιώνες αποτελεί αναμφίβολα, βρώσιμο προϊόν το οποίο χαίρει
σεβασμού και εκτίμησης από τον άνθρωπο, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της
διατροφής του. Η ιστορία του ξεκινά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η ...
Διεργασίες παραγωγής σάκε
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-23)
Η παρούσα έρευνα παρουσιάζει την αρχική προσέγγιση στα προβλήματα και στα ζητήματα
που τίθενται από τις διεργασίες παραγωγής του σάκε, κάτι που δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου
στην ελληνική βιβλιογραφία. Κατά την έρευνα ...