Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-4 από 4
Εκχύλιση φαινολικών ενώσεων από παραπροϊόντα βασιλικού με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού και υγρής χρωματογραφίας-φασματομετρίας μάζας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-07)
Η απόσταξη των αιθέριων ελαίων από τα αρωματικά φυτά παράγει μεγάλες ποσότητες παραπροϊόντων, τα οποία χαρακτηρίζονται από ένα πλούσιο περιεχόμενο σε βιοδραστικά συστατικά. Στην παρούσα εργασία έγινε ανάκτηση των φαινολικών ...
Λειτουργικά τρόφιμα και κυκλική οικονομία - βιωσιμότητα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-19)
Η παρούσα εργασία εκπονήθηκε στo πλαίσιo του προπτυχιακού προγράμματος
σπουδών του τμήματος «Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων» του πανεπιστημίου
Δυτικής Αττικής. Κεντρικός στόχος ήταν η κατανόηση της έννοιας των ...
Εντοπισμός νοθείας στα αλκοολούχα ποτά με χρήση υγρής χρωματογραφίας-φασματομετρίας μάζας και μεταβολομικής
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-11)
Η ελεγχόμενη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών είναι ευεργετική για την υγεία. Ορισμένα οφέλη προέρχονται άμεσα από την περιεκτικότητα σε αλκοόλ και άλλα από την υψηλή περιεκτικότητα των αλκοολούχων ποτών σε διάφορες πολυφαινολικές ...
Απομόνωση γαλακτωματοποιητών από απόβλητα της βιομηχανίας τροφίμων με πιθανές χρήσεις στη μαγειρική τέχνη
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-15)
Η απομόνωση γαλακτωματοποιητών από απόβλητα της βιομηχανίας τροφίμων με
πιθανές χρήσεις στη μαγειρική τέχνη" αποτελεί το θέμα της παρούσας πτυχιακής
εργασίας. Ειδικότερα, έγινε αναφορά στις κατηγορίες των πρόσθετων ...