Search
Now showing items 1-2 of 2
Βρετανομύκητας και ζύθος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-31)
Μετά την ανακάλυψη του Βρετανομύκητα στις αρχές του 20ου αιώνα, θεωρείται ο κύριος οργανισμός αλλοίωσης οργανοληπτικών χαρακτηριστικών κυρίως στο κρασί, στο μηλίτη και στη μπύρα. Αυτές όμως οι ζύμες μπορούν να προσθέσουν ...
Η επίδραση του αρχικού pH στην ζύμωση και τα χαρακτηριστικά του υδρόμελου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-11)
Το υδρόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό με βασική πρώτη ύλη το μέλι, αυτός
είναι και ο λόγος που διαφέρει από τον οίνο, αν και αρκετοί θα έλεγαν ότι γευστικά
είναι παρόμοια. Τα συστατικά του είναι μέλι, νερό και μαγιά ...