Search
Now showing items 1-5 of 5
Μελέτη της μεταβολής της αντιοξειδωτικής ικανότητας φυτικών συστατικών σε προσομοίωση γαστρεντερικού συστήματος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-02)
Χρήση ειδικών ενζύμων-πηκτινασών σε σταφυλομάζα για την αύξηση του εκχυλιζόμενου γλεύκους με παράλληλη μείωση εκχύλισης φαινολικών ουσιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-04-11)
Τις τελευταίες δεκαετίες πληθώρα ερευνών έχει διεξαχθεί στον τομέα των
πηκτινολυτικών ενζύμων. Τα εν λόγω ένζυμα αποικοδομούν την πηκτίνη με σκοπό
την διευκόλυνση της εκχύλισης, την αύξηση της απόδοσης μειώνοντας το ...
Μελέτη της αντιμικροβιακής δράσης των συστατικών χαρουπιού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-26)
Ο σκοπός της παρούσας ερευνητικής εργασίας είναι η διερεύνηση της αντιμικροβιακής
δράσης που παρουσιάζουν τα συστατικά του ελληνικού χαρουπιού έναντι τεσσάρων
παθογόνων βακτηριακών στελεχών, της Escherichia coli, του ...
Παρασκευή χαρουπόμελου και μελέτη βιοδραστικότητας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-26)
Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των επιστημόνων τροφίμων έχει στραφεί στη μελέτη των φυσικών αντιοξειδωτικών και τις πηγές προέλευσής τους, με σκοπό την αντικατάσταση των συνθετικών αντιοξειδωτικών. Μία πηγή πλούσια σε ...
Ο πολύτιμος ρόλος των αντιοξειδωτικών ουσιών στα τρόφιμα και τη διατροφή του ανθρώπου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-10)
Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από δεκάδες τρισεκατομμύρια κύτταρα. Αντιμετωπίζει όμως πολλές απειλές είτε από έλλειψη τροφής είτε από επιμολύνσεις. Η σημαντικότερη όμως απειλή που εξετάζουμε στην παρούσα εργασία είναι ...