Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-8 από 8
Ζυμωμένα γάλατα της Μεσογείου. Τεχνολογία και Διατροφική αξία, ομοιότητες και διαφορές
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-08)
Στη εργασία αυτή διαπραγματεύονται τα προϊόντα ζύμωσης του γάλακτος καθώς και η τεχνολογία παραγωγής τους στις χώρες της Μεσογείου. Τα προϊόντα αυτά είναι μια ομάδα γνωστή στον άνθρωπο από τα αρχαία χρόνια, τόσο για τα ...
Καινοτόμες προσεγγίσεις για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των αγροδιατροφικών προϊόντων σε περιφερειακό επίπεδο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία επικεντρώνεται στην έννοια της αναγνωρισιμότητας των αγροδιατροφικών προϊόντων και στην δυνατότητα να ενισχυθεί αυτή, με υπάρχουσες, προτεινόμενες και διαφαινόμενες προσεγγίσεις, ...
Βιολογικά προϊόντα: απαιτήσεις, εμπόδια πιστοποίησης και διακίνησης, η θέση τους στην αγορά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)
Τις τελευταίες δεκαετίες, σε παγκόσμια κλίμακα έχει αναπτυχθεί ένα κίνημα υπέρ της διατήρησης, της προστασίας και της προαγωγής του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και των ζώων. Το κίνημα αυτό σε συνδυασμό με τα διατροφικά ...
Μελέτη επιβίωσης παθογόνων μικροοργανισμών σε τυριά τυρογάλακτος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-25)
Είναι γνωστό πλέον, πως ο ορός γάλακτος ή αλλιώς τυρόγαλα αποτελεί ένα διατροφικά ωφέλιμο παραπροϊόν της γαλακτοβιομηχανίας για τον άνθρωπο. Το γεγονός ότι το τυρόγαλα είναι ρυπογόνος παράγοντας και η ανεξέλεγκτη απόρριψή ...
Food safety culture
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09)
Food safety is not the responsibility of one. It is addressed to every interested party in
the food chain. It is the result of the cooperation of their actions and the effective
implementation of the food safety ...
Εφαρμογή των συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων GFSI στην Ελλάδα: κίνητρα και δυσκολίες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-08-30)
The present thesis focuses on the importance of GFSI standards and the benefits
companies have when using them. Also, the analysis of 44 ISO 22000:2015 audit reports
from various Greek food companies and distributors, ...
Σύγχρονες τάσεις στη σοκολατοβιομηχανία: Βελτιστοποίηση παραγωγής, ποιότητα και καινοτομία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-11-17)
Η σοκολάτα, που αρχικά καταναλωνόταν ως ένα πικρό αλλά ευεργετικό για την υγεία, ζεστό ρόφημα, στη σημερινή της μορφή αναγνωρίζεται ως ένα πολύ δημοφιλές γλύκισμα συνήθως σε μορφή πλάκας, με το όνομά της να προστατεύεται ...
Τεχνικές ταυτοποίησης και ταξινόμησης μικροοργανισμών με έμφαση στην ταυτοποίηση οξυγαλακτικών βακτηρίων σε ελληνικά τυριά τυρογάλακτος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-04)
Οι ανακαλύψεις που έγιναν από τη σύγχρονη επιστήμη και τεχνολογία έχουν αποκαλύψει τις
ευεργετικές ιδιότητες των πρωτεϊνών ορού γάλακτος και άλλων συστατικών. Με τη βιομηχανία
τροφίμων να επεκτείνεται παγκοσμίως, υπάρχει ...