Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-4 από 4
Αντιμικροβιακές ουσίες στο αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα-Ένα πρόβλημα Δημόσιας Υγείας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
Το γάλα αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην διατροφή του ανθρώπου από πολύ παλιά και συνέβαλε σημαντικά στην επιβίωση και στην υγεία του. Οι συνθήκες διαβίωσης ,η διατροφή, και η υγεία των γαλακτοφόρων ζώων επηρεάζουν την ...
Listeria monocytogenes στα τυριά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
Η Listeria monocytogenes είναι ένα παθογόνο τροφιμογενές βακτήριο, που έχει
συσχετιστεί με αρκετά κρούσματα λοίμωξης του ανθρώπου και ανακλήσεις τροφίμων σε
παγκόσμιο επίπεδο. Η λιστερίωση, η λοίμωξη δηλαδή από την ...
Ανίχνευση αφλατοξινών σε γαλακτοκομικά - ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η κατανάλωση γάλακτος και των παραπροϊόντων του,
είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις κύριες και καθημερινές τροφές για κάθε
καταναλωτή. Το γάλα συμβάλλει στην πρόσληψη αναγκαίων θρεπτικών συστατικών ...
Η νοθεία των τροφίμων, μελέτη περίπτωσης: η νοθεία του ελαιολάδου – Μοντέλο προσδιορισμού βέλτιστου τρόπου ανάμιξης ποσοτήτων ελαιολάδου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-20)
Το ελαιόλαδο αποτελεί ένα φυσικό προϊόν το οποίο λαμβάνεται μόνο με μηχανικές μεθόδους από τους καρπούς (δρύπες) της ελιάς (OleaeuropeaL). Η ιστορία της παραγωγής και κατανάλωσης του χάνεται στο βάθος του χρόνου με τους ...