Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-5 από 5
Υποβοηθούμενη με υπερήχους και μικροκύματα εκχύλιση στην αξιοποίηση των υποπροϊόντων της οινοποίησης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-03)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία, έχει ως στόχο να μελετήσει την υποβοηθούμενη με υπερήχους και μικροκύματα εκχύλιση στην αξιοποίηση των υποπροϊόντων της οινοποίησης.
Μελέτη της αντιμικροβιακής και αντιοξειδωτικής δράσης κόκκινων πιπεριών του γένους Capsicum annuum με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού και χαρακτηρισμός με φασματοσκοπία MIR
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-12)
Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας εστιάζει στη μελέτη της αντιοξειδωτικής και
αντιμικροβιακής δράσης των εκχυλισμάτων των σπόρων της κόκκινης πιπεριάς τσίλι
(Capsicum annuum) με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού, ...
Μελέτη της επίδρασης του παλλόμενου ηλεκτρικού πεδίου στην παραγωγή ποτών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07)
Στόχος της διατριβής αυτής είναι να διερευνήσει αν η ηλεκτροδιαπερατότητα που προκαλεί η τεχνική της PEF στα μικροβιακά, φυτικά ή και ζωικά κύτταρα είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί για την εκχύλιση. Μέχρι στιγμής η τεχνική ...
Τεχνητή παλαίωση τσίπουρου με τη χρήση μεθόδου PEF
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-14)
Ο στόχος της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη των διαφορών που
παρουσιάζει ως προς τις εκχυλισμένες του ουσίες ένα δείγμα τσίπουρου που έχει εκχυλιστεί
με ξυλάκια βελανιδιάς χωρίς την εφαρμογή της μεθόδου ...
Παραγωγή λικέρ από φιστίκι Αιγίνης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)
Το λικέρ είναι ένας τύπος οινοπνευματώδους ποτού, που αποτελείται από αλκοόλη
γεωργικής προέλευσης, από κάποια γλυκαντική ουσία, συνήθως ζάχαρη και
αρωματίζεται με τη προσθήκη φυσικών αρωματικών υλών, όπως είναι τα φρούτα, ...