Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-2 από 2
Ταυτοποίηση μεταβολιτών οξυγαλακτικών βακτηρίων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-12)
Η ζύμωση διαφόρων τροφίμων από τα βακτήρια του γαλακτικού οξέος αποτελεί μια από τις παλαιότερες μορφές βιοσυντήρησης, που εφαρμόζεται στην ανθρωπότητα. Οι ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ των βακτηριών αποτελούν ένα φαινόμενο ...
Λειτουργικά συστατικά τροφίμων: Εφαρμογές σε προϊόντα ελληνικής διατροφής
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-02-27)
Η παρούσα πτυχιακή διερευνά την ενσωμάτωση λειτουργικών συστατικών τροφίμων στα σύγχρονα ελληνικά προϊόντα διατροφής, εστιάζοντας στις εφαρμογές τους στους χυμούς και τα φυτικά ροφήματα, τα δημητριακά, το γάλα και τα ...