Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-8 από 8
Μεταβολικά σύνδρομα και λειτουργικά τρόφιμα: προσδιορισμός δεικτών φλεγμονής (ισοπροστανίων) με χρήση χρωματογραφικών τεχνικών σε δείγματα κλινικών μελετών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-17)
Τα τελευταία χρόνια, τα λειτουργικά τρόφιμα βρίσκονται στο επίκεντρο του ερευνητικού ενδιαφέροντος λόγω των βιοδραστικών συστατικών τους και των ευεργετικών, για την ανθρώπινη υγεία, δράσεων που παρουσιάζουν. Τα μανιτάρια ...
Καροτενοειδή σε ενισχυμένα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-24)
Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί αυξημένο ενδιαφέρον εντός της επιστημονικής
κοινότητας για τρόφιμα ενισχυμένα ή εμπλουτισμένα με βιοδραστικά φυσικά συστατικά (πχ.
φαινολικές ενώσεις, καροτενοειδή, κά), καθώς ...
Μελέτη της αντιμικροβιακής και αντιοξειδωτικής δράσης κόκκινων πιπεριών του γένους Capsicum annuum με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού και χαρακτηρισμός με φασματοσκοπία MIR
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-12)
Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας εστιάζει στη μελέτη της αντιοξειδωτικής και
αντιμικροβιακής δράσης των εκχυλισμάτων των σπόρων της κόκκινης πιπεριάς τσίλι
(Capsicum annuum) με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού, ...
Εκχύλιση φαινολικών ενώσεων από παραπροϊόντα του αρωματικού φυτού Sambucus nigra (σαμπούκος) με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)
Με το πέρασμα των χρόνων οι εφαρμογές των αρωματικών φυτών σε κλάδους όπως, η βιομηχανία των τροφίμων, των φαρμάκων και των καλλυντικών πολλαπλασιάζονται. Η παραγωγή παραπροϊόντων από την απόσταξη αρωματικών φυτών για την ...
Ανάπτυξη μεθόδου προσδιορισμού φαινολικών ενώσεων με χρήση υγρής χρωματογραφίας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-28)
Σήμερα, στη βιομηχανία τροφίμων, ολοένα και περισσότερο αποκτούν ενδιαφέρον οι
φαινολικές ενώσεις και η αξιοποίησή τους για την παραγωγή καινοτόμων και βελτιωμένων
προϊόντων. Οι φαινολικές ενώσεις αποτελούν μία από τις ...
Εκχύλιση φαινολικών ενώσεων από παραπροϊόντα Μελισσόχορτου (Melissa officinalis) με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού και Υγρής Χρωματογραφίας-Φασματομετρίας Μάζας (LC-MS/MS)
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-28)
Η σύγχρονη τάση για οικολογική διαχείριση των αποβλήτων/παραπροϊόντων και η ανάγκη για την εφαρμογή “πράσινων” μεθόδων, φιλικών προς το περιβάλλον, κατά την παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων τροφίμων έχει οδηγήσει στην ...
Συγκριτική μελέτη πυρήνων φρούτων με χρήση φασματοσκοπίας υπερύθρου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)
Τα φρέσκα φρούτα είναι προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε μεγάλο ποσοστό από τους καταναλωτές και αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο τμήμα στον τομέα των λειτουργικών και διατροφικών τροφίμων. Ωστόσο, η επεξεργασία τους οδηγεί στη ...
Μελέτη της αντιμικροβιακής και αντιοξειδωτικής δράσης των πράσινων πιπεριών (Jalapeños) του γένους Capsicum annuum με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού και χαρακτηρισμός του φυτοχημικού προφίλ με υγρή χρωματογραφία-φασματομετρία μάζας (LC-MS)
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)
Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας εστιάζει στην μελέτη της αντιμικροβιακής και
αντιοξειδωτικής δράσης των πράσινων πιπεριών (Jalapeños) του γένους Capsicum annuum με
χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού και τον ...