Εμφάνιση απλής εγγραφής

Επίδραση της μικροοξυγόνωσης στα αναλυτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά σε οίνους Merlot

dc.contributor.advisorΣεχάντε, Αντνάν
dc.contributor.authorΝίτσα, Γεωργία
dc.date.accessioned2022-12-08T09:51:17Z
dc.date.available2022-12-08T09:51:17Z
dc.date.issued2022-07
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/3452
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-3292
dc.description.abstractΗ παρούσα εργασία διαπραγματεύεται την επίδραση της μικροοξυγόνωσης στα αναλυτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά σε οίνους Merlot κατά την ωρίμανση. Γίνεται η θεωρητική προσέγγιση στον τομέα αυτόν και στις διαδικασίες, καθώς περιλαμβάνει και πειραματικό κομμάτι. Η εργασία αποτελείται από πέντε (5) κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο ανακεφαλαιώνει τα σημεία της εργασίας, καθώς αναφέρει και την ερευνητική υπόθεση αυτής. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται η θεωρητική προσέγγιση και βιβλιογραφική επισκόπηση του μελετώμενου θέματος. Στη συνέχεια, στο τρίτο κεφάλαιο περιλαμβάνεται η ανάλυση της μικροοξυγόνωσης στους ερυθρούς οίνους , δίνοντας βάση στους οίνους της ποικιλίας Merlot. Επιπλέον, στο τέταρτο κεφάλαιο περιλαμβάνεται το πειραματικό μέρος της εργασίας και συζητούνται τα αποτελέσματα σχετικά με τις χημικές αναλύσεις, τη χρωματική ένταση και την απόχρωση. Επίσης, στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο αναγράφονται τα συμπεράσματα που προκύπτουν από το συνδυασμό του θεωρητικού και του πειραματικού μέρους. Τέλος, αναφέρεται η βιβλιογραφία, απ’ την οποία αντλήθηκαν οι πηγές.el
dc.format.extent55el
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΜικροοξυγόνωσηel
dc.subjectΟίνοςel
dc.subjectMerlotel
dc.subjectΟξυγόνοel
dc.subjectΣτυπτικότηταel
dc.subjectΑντιδράσειςel
dc.subjectΦαινολικάel
dc.subjectΧρωματική έντασηel
dc.subjectΑπόχρωσηel
dc.titleΕπίδραση της μικροοξυγόνωσης στα αναλυτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά σε οίνους Merlotel
dc.title.alternativeThe effect of micro-oxygenation on the analytical and organoleptic characteristics of Merlot wines during maturationel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΚόρκας, Ηλίας
dc.contributor.committeeΝικολού, Βασίλειος
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedThis paper discusses the effect of micro-oxygenation on the analytical and organoleptic characteristics of Merlot wines during maturation. The theoretical approach is made in this field and in the procedures, and moreover it includes an experimental part. The thesis consists of five (5) chapters. The first chapter recapitulates the points of the work, as well as mentions its research hypothesis. In the second chapter, the theoretical approach and bibliographic overview of the studied subject is made. Then, in the third chapter is included the analysis of micro oxygenation in red wines, emphasizing to the wines of the Merlot variety. In addition, the fourth chapter includes the experimental part of the paper and discusses the results regarding chemical analyses, color intensity and shade. Also, in the fifth chapter, which is and the last one, are listed the conclusions resulting from the combination of the theoretical and the experimental part. Finally, the bibliography, from which the sources were drawn, is mentioned.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές