Εμφάνιση απλής εγγραφής

Επίδραση της τροποποίησης του χειμερινού κλαδέματος και θερινών κλαδεμάτων σε αμπέλια ποικιλίας Ασύρτικο στην απόδοση και στη σύνθεση σταφυλιών και οίνου.

dc.contributor.advisorΚόρκας, Ηλίας
dc.contributor.authorΠολυχρόνου, Γεωργία Ειρήνη
dc.date.accessioned2022-12-22T12:14:00Z
dc.date.available2022-12-22T12:14:00Z
dc.date.issued2022-12-15
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/3535
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-3375
dc.description.abstractClimate change accelerates the ripening season of the vines significantly affecting the quality characteristics of the grapes and the wine produced. In this thesis, the effect of delayed winter pruning (LP), severe shoot trimming (SST) and their combination with or without removal of the second grape (LP+SST or LP+SST+SGR) in Assyrtiko vines on grape and wine composition was studied. The results of this research showed that the application of all the above interventions significantly delayed the ripening of the grapes, where the greatest difference was found in the LP+SST variant, with similar total acidity (TSS) during the harvest. Significant differences in quantitative yields were found at harvest, but overall no significant differences were found in the quality characteristics of both the must and the produced wine.el
dc.format.extent49el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectΚλιματική αλλαγήel
dc.subjectΤεχνολογική ωριμότηταel
dc.subjectΚαθυστερημένο χειμερινό κλάδεμαel
dc.subjectΑυστηρό κορφολόγημαel
dc.subjectΠράσινος τρύγοςel
dc.subjectVitis viniferael
dc.titleΕπίδραση της τροποποίησης του χειμερινού κλαδέματος και θερινών κλαδεμάτων σε αμπέλια ποικιλίας Ασύρτικο στην απόδοση και στη σύνθεση σταφυλιών και οίνου.el
dc.title.alternativeEffect of modifying winter pruning and canopy management strategies of Assyrtiko grapevines cultivars on vine performance, grape and wine compositionel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeNISIOTOU, ASPASIA
dc.contributor.committeebanilas, george
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedΗ κλιματική αλλαγή επιταχύνει την εποχή ωρίμανσης των αμπελιών επηρεάζοντας σημαντικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των σταφυλιών και του παραγόμενου οίνου. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκε η επίδραση του καθυστερημένου χειμερινού κλαδέματος (LP), του αυστηρού κορφολογήματος (SST) και ο συνδυασμός αυτών με ή χωρίς αφαίρεση του δεύτερου σταφυλιού (LP+SST ή LP+SST+SGR) σε αμπέλια ποικιλίας Ασύρτικο στη σύνθεση των σταφυλιών και του παραγόμενου οίνου. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας έδειξαν ότι η εφαρμογή όλων των παραπάνω επεμβάσεων καθυστέρησαν σημαντικά την ωρίμανση των σταφυλιών, όπου στην παραλλαγή LP+SST διαπιστώθηκε η μεγαλύτερη διαφορά, με παρόμοια ολική οξύτητα (TSS) κατά τον τρύγο. Κατά τη συγκομιδή διαπιστώθηκαν σημαντικές διαφορές στις ποσοτικές αποδόσεις, αλλά γενικά δεν διαπιστώθηκαν σημαντικές διαφορές στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τόσο του γλεύκους όσο και του παραγόμενου οίνου.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές