Εμφάνιση απλής εγγραφής

Η κοινωνική και η οικονομική διάσταση του οίνου στην Ελλάδα

dc.contributor.advisorΣεχάντε, Αντνάν
dc.contributor.authorΚουτρουμπίλας, Αντώνης
dc.date.accessioned2023-02-09T11:40:26Z
dc.date.available2023-02-09T11:40:26Z
dc.date.issued2022-07-29
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/3662
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-3502
dc.description.abstractΟ κύριος στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η καταγραφή του οίνου ως ιδιαίτερης οντότητας η οποία εμφανίζει διαχρονικότητα αλλά και ισχυρή οικονομική και κοινωνική παρουσία στο γενικότερο καταναλωτικό γίγνεσθαι. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην καταγωγή της αμπέλου ενώ καταγράφονται και στοιχεία της ιστορικής πορείας της καθώς και του κρασιού από την αρχαιότητα έως την σύγχρονη εποχή. Από την καταγραφή γίνεται εμφανές ότι ο οίνος συμμετείχε σε πολλές εκφάνσεις της ζωής των αρχαίων Ελλήνων, της Βυζαντινής εποχής, της τουρκοκρατίας καθώς και των νεότερων ιστορικών χρόνων Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται μια εκτενής αναφορά στην επιρροή της κατανάλωσης του κρασιού στην υγεία με ιδιαίτερη έμφαση στον Αλκοολισμό. Από την μελέτη γίνεται φανερό ότι ενώ η μέτρια κατανάλωση οίνου έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία, η κατάχρηση του οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στον κλάδο της οινοποιίας και στην διεθνή και ελληνική αγορά του κρασιού., από όπου προκύπτει η σημαντική ανάπτυξη του αμπελοοινικού τομέα της χώρας μας καθώς και η υψηλή ποιότητα των εμφιαλωμένων εγχώριων κρασιών τα τελευταία χρόνια . Στο τέταρτο και πέμπτο κεφάλαιο μελετάται η ελληνική οινική πραγματικότητα, οι ιδιότητες της καταναλωτικής συμπεριφοράς στο τομέα του οίνου και ο κλάδος του οινικού τουρισμού. Εδώ μεταξύ άλλων γίνεται εμφανές ότι η κατηγοριοποίηση των επισκεπτών -καταναλωτών στην περίπτωση του οινικού τουρισμού με βάση τα ιδιαίτερα χακτηριστικα τους και η αναγνώριση αυτών είναι απαραίτητή για την παροχή στοχευμένων υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής απόδοσηςel
dc.format.extent89el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/*
dc.subjectΟίνοςel
dc.subjectΟινοποίησηel
dc.subjectΕλλάδαel
dc.subjectΙστορία οίνουel
dc.subjectΟικονομία οίνουel
dc.subjectΚατανάλωση οίνουel
dc.titleΗ κοινωνική και η οικονομική διάσταση του οίνου στην Ελλάδαel
dc.title.alternativeThe social and economic dimension of wine in Greeceel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΕυαγγέλου, Αλεξάνδρα
dc.contributor.committeeΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedThe main target of this thesis is the recording of wine as a special entity which shows that it is product with timelessness but also a strong economic and social presence in the general consumption process. In the first chapter, reference is made to the origin of the vine while elements of its historical course as well as of wine from antiquity to modern times are also recorded. From the record it becomes evident that wine participated in many aspects of the life of the ancient Greeks, the Byzantine era, the Turkish rule as well as the modern historical times. In the second chapter, an extensive reference is made to the influence of wine consumption on health with special emphasis on Alcoholism. From the study it becomes clear that while moderate consumption of wine has beneficial effects on health, its abuse can become dangerous. In the third chapter, reference is made to the wine industry and the Greek and international wine market, from which it is clear the significant development of the wine sector of our country as well as the high quality of bottled domestic wines in recent years. In the fourth and fifth chapters, are studied the properties of consumer behavior in the wine sector and the wine tourism sector in Greece. Here, among other things, it becomes evident that the categorization of visitors-consumers in the case of wine tourism based on their special characteristics and their recognition is necessary for the provision of targeted services and high performance productsel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές