• Διεργασίες παραγωγής σάκε 

      Εσκίογλου, Θάνος Φοίβος; Τούνιν (Tunin), Αντόν (Anton) (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-23)
      Η παρούσα έρευνα παρουσιάζει την αρχική προσέγγιση στα προβλήματα και στα ζητήματα που τίθενται από τις διεργασίες παραγωγής του σάκε, κάτι που δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου στην ελληνική βιβλιογραφία. Κατά την έρευνα ...
    • Ελληνική Νομοθεσία και Αγορά Ζύθου 

      Παπαβασιλείου, Σεραφείμ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023)
      Ο ζύθος από τη λέξη «ζέω» που σημαίνει «βράζω», έχει μια μακρά ιστορία, από την ανακάλυψή του μέχρι τον ερχομό του στην Ελλάδα με τις διάφορες νομοθετικές αλλαγές που έγιναν, φτάνοντας στην σημερινή εποχή. Η ίδρυση ...
    • Η επίδραση της χρήσης ιβίσκου στη ζυθοποίηση & η επίδραση στη σύσταση και στα χαρακτηριστικά του ζύθου 

      Βασιάδη, Ελένη; Ζιώβας, Βασίλειος; Χρηστίδη, Νεκταρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-22)
      Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε ώστε να διαπιστωθεί πειραματικά η επίδραση του ιβίσκου (Hibiscus sabdariffa) στη ζυθοποίηση, στη σύσταση της μπίρας, καθώς και στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της. Έξι εμπορικά δείγματα ...
    • Η επίδραση του αρχικού pH στην ζύμωση και τα χαρακτηριστικά του υδρόμελου 

      Ασλόγλου, Σαββίνα; Παπαστεργιάδη, Βικεντία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-11)
      Το υδρόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό με βασική πρώτη ύλη το μέλι, αυτός είναι και ο λόγος που διαφέρει από τον οίνο, αν και αρκετοί θα έλεγαν ότι γευστικά είναι παρόμοια. Τα συστατικά του είναι μέλι, νερό και μαγιά ...
    • Η χρήση ζυμών non Saccharomyces και ιδιαίτερα του γένους Pichia στην παραγωγή ζυμωμένων ποτών 

      Ευσταθίου, Κωνσταντίνος; Αφεντουλίδης, Στυλιανός (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022)
      Η πτυχιακή έχει στόχο την μελέτη των ζυμών non Saccharomyces και πιο συγκεκριμένα την Pichia kluyveri στην χρήση της σε διάφορα ποτά με έμφαση της χρήσης της στην μπύρα. Στην αρχή γίνεται μία αναφορά της διαδικασίας ...
    • Παραγωγή ζύθου τύπου Honey Ale - Μελέτη της επίδρασης του τύπου και του ποσοστού μελιού 

      Τσιλιμπίου, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-22)
      Η γλυκαντική ουσία, που παράγεται φυσικώς από τις μέλισσες του είδους Apis melifera, ονομάζεται μέλι. Από την αρχαιότητα θεωρούντο «θεόσταλτη» τροφή και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα φυσικό γλυκαντικό προϊόν με πολλές ευεργετικές ...
    • Παραγωγή υδρόμελου από ελληνικές ποικιλίες μελιών 

      Αποστόλου, Σοφία; Βούρτης, Δημήτρης; Γρατσία, Άννα-Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-22)
      Το μέλι είναι προϊόν που παράγουν οι μέλισσες του είδους Αpis melifera από το νέκταρ των φυτών. Στην Ελλάδα η παραγωγή μελιού είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη διατηρώντας όμως την ποιότητα του καθώς και το σεβασμό κατά τη ...