Now showing items 1-4 of 4

    • Η διαχείριση της προσθήκης αφομοιώσιμου αζώτου στη ζύμωση υδρόμελου 

      Γκίνης, Αλέξιος; Ρίζος, Αχιλλέας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-23)
      Στην παρούσα εργασία, η οποία αποτελεί κατά βάση μια βιβλιογραφική έρευνα για την παραγωγή υδρόμελου, αρχικά παρουσιάζουμε την ιστορία, τους τρόπους παραγωγής και την σύσταση του μελιού και του υδρόμελου. Το μέλι είναι ...
    • Η επίδραση του αρχικού pH στην ζύμωση και τα χαρακτηριστικά του υδρόμελου 

      Ασλόγλου, Σαββίνα; Παπαστεργιάδη, Βικεντία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-11)
      Το υδρόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό με βασική πρώτη ύλη το μέλι, αυτός είναι και ο λόγος που διαφέρει από τον οίνο, αν και αρκετοί θα έλεγαν ότι γευστικά είναι παρόμοια. Τα συστατικά του είναι μέλι, νερό και μαγιά ...
    • Παραγωγή ζύθου τύπου Honey Ale - Μελέτη της επίδρασης του τύπου και του ποσοστού μελιού 

      Τσιλιμπίου, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-22)
      Η γλυκαντική ουσία, που παράγεται φυσικώς από τις μέλισσες του είδους Apis melifera, ονομάζεται μέλι. Από την αρχαιότητα θεωρούντο «θεόσταλτη» τροφή και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα φυσικό γλυκαντικό προϊόν με πολλές ευεργετικές ...
    • Παραγωγή υδρόμελου από ελληνικές ποικιλίες μελιών 

      Αποστόλου, Σοφία; Βούρτης, Δημήτρης; Γρατσία, Άννα-Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-22)
      Το μέλι είναι προϊόν που παράγουν οι μέλισσες του είδους Αpis melifera από το νέκταρ των φυτών. Στην Ελλάδα η παραγωγή μελιού είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη διατηρώντας όμως την ποιότητα του καθώς και το σεβασμό κατά τη ...