Εμφάνιση απλής εγγραφής

Ελληνική Νομοθεσία και Αγορά Ζύθου

dc.contributor.advisorTataridis, Panagiotis
dc.contributor.authorΠαπαβασιλείου, Σεραφείμ
dc.date.accessioned2023-06-14T08:34:07Z
dc.date.available2023-06-14T08:34:07Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/4492
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-4330
dc.description.abstractΟ ζύθος από τη λέξη «ζέω» που σημαίνει «βράζω», έχει μια μακρά ιστορία, από την ανακάλυψή του μέχρι τον ερχομό του στην Ελλάδα με τις διάφορες νομοθετικές αλλαγές που έγιναν, φτάνοντας στην σημερινή εποχή. Η ίδρυση ενός μικροζυθοποιείου δεν είναι κάτι απλό, καθώς εκτός από τις κλασικές άδειες που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, υπόκειται και σε ειδικό φόρο κατανάλωσης καθώς και σε μια σειρά ειδικών διαδικασιών ελέγχων. Η αγορά επίσης της μπύρας παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, τόσο λόγω του ανταγωνισμού όσο και λόγω της εποχικότητας που εμφανίζει. Η παρούσα εργασία στοχεύει στην συγκέντρωση και παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον κλάδο της ζυθοποιίας, αναφορικά με τα θέματα ίδρυσης, λειτουργίας, παραγωγής, φορολογία και επισήμανσης και παρουσίασης των προϊόντων, όσο και σε μια ανασκόπηση της αγοράς του κλάδου, με στόχο την κατανόηση της ιδιαιτερότητας του.el
dc.format.extent93el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/*
dc.subjectΖύθοςel
dc.subjectΦορολογίαel
dc.subjectΝομοθεσίαel
dc.subjectΑγορά μπύραςel
dc.titleΕλληνική Νομοθεσία και Αγορά Ζύθουel
dc.title.alternativeGreek legislation and the Beer Marketel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.committeeΔρόσου, Φωτεινή
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedZythos (beer) from the greek word “zeo” which mean “to boil”, has a long history, from its discovery until its arrival in Greece with the various legislative changes that were made, reaching up to today. Establishing a microbrewery is not something simple, as besides the classic permits for a food and beverage company it is subject to special licenses related to addition taxes and a series of special controls. The beer market also presents specific features both due to the competition, as well as, due to its seasonality. The present study aims to gather and present the legislative framework that regulates the establishment and operation of microbreweries, the beer production, taxation and product labelling, as well as, to present a review of the beer market, in order to facilitate the understanding of its features.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές