dc.contributor.advisor | Tataridis, Panagiotis | |
dc.contributor.author | Παπαβασιλείου, Σεραφείμ | |
dc.date.accessioned | 2023-06-14T08:34:07Z | |
dc.date.available | 2023-06-14T08:34:07Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/4492 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-4330 | |
dc.description.abstract | Ο ζύθος από τη λέξη «ζέω» που σημαίνει «βράζω», έχει μια μακρά ιστορία, από
την ανακάλυψή του μέχρι τον ερχομό του στην Ελλάδα με τις διάφορες
νομοθετικές αλλαγές που έγιναν, φτάνοντας στην σημερινή εποχή. Η ίδρυση ενός
μικροζυθοποιείου δεν είναι κάτι απλό, καθώς εκτός από τις κλασικές άδειες που
σχετίζονται με τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, υπόκειται και σε ειδικό φόρο
κατανάλωσης καθώς και σε μια σειρά ειδικών διαδικασιών ελέγχων. Η αγορά
επίσης της μπύρας παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, τόσο λόγω του ανταγωνισμού
όσο και λόγω της εποχικότητας που εμφανίζει. Η παρούσα εργασία στοχεύει στην
συγκέντρωση και παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον κλάδο
της ζυθοποιίας, αναφορικά με τα θέματα ίδρυσης, λειτουργίας, παραγωγής,
φορολογία και επισήμανσης και παρουσίασης των προϊόντων, όσο και σε μια
ανασκόπηση της αγοράς του κλάδου, με στόχο την κατανόηση της ιδιαιτερότητας
του. | el |
dc.format.extent | 93 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Ζύθος | el |
dc.subject | Φορολογία | el |
dc.subject | Νομοθεσία | el |
dc.subject | Αγορά μπύρας | el |
dc.title | Ελληνική Νομοθεσία και Αγορά Ζύθου | el |
dc.title.alternative | Greek legislation and the Beer Market | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Κεχαγιά, Δέσποινα | |
dc.contributor.committee | Δρόσου, Φωτεινή | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών | el |
dc.description.abstracttranslated | Zythos (beer) from the greek word “zeo” which mean “to boil”, has a long
history, from its discovery until its arrival in Greece with the various legislative
changes that were made, reaching up to today. Establishing a microbrewery is not
something simple, as besides the classic permits for a food and beverage company
it is subject to special licenses related to addition taxes and a series of special
controls. The beer market also presents specific features both due to the
competition, as well as, due to its seasonality. The present study aims to gather
and present the legislative framework that regulates the establishment and
operation of microbreweries, the beer production, taxation and product labelling,
as well as, to present a review of the beer market, in order to facilitate the
understanding of its features. | el |