Εμφάνιση απλής εγγραφής

Μελέτη της οξειδωσιμότητας σε ποικιλία της Μαλαγουζιάς από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές

dc.contributor.advisorΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.authorΠατέλου, Πηνελόπη
dc.contributor.authorΔρυμώνα, Ελένη
dc.date.accessioned2023-07-05T06:42:52Z
dc.date.available2023-07-05T06:42:52Z
dc.date.issued2023-06-30
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/4582
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-4420
dc.description.abstractΗ Μαλαγουζιά ή Μαλαγούζια αποτελεί μια ελληνική λευκή ποκιλία με έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Καλλιεργείται σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας και για αυτό ο τελικός οίνος που προκύπτει, διαφέρει από τόπο σε τόπο. Ο καιρός , τα κλαδέματα , η οινοποίηση και ο ανθρώπινος παράγοντας είναι κάποιοι από τους παραπάνω λόγους. Στο θεωρητικό μέρος της παρούσας πτυχιακής εργασίας παρουσιάζονται πληροφορίες σχετικά με την Μαλαγουζιά , τα εδάφη και τις διαφορές των καλλιεργήσιμων περιοχών της. Οι περιοχές που επικεντρώνε έρευνα είναι Αττική, Χαλκιδική, Πελοπόννησσος και Πάρος. ται η Σκοπός είναι ο προσδιορισμός της αντιοξειδωτικής ικανότητας της Μαλαγουζιάς από τις διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, κάτω από συγκεκριμένες πειραματικές μεθόδους. Για τον προσδιορισμό F olin της αντιοξειδωτικής ικανότητας, χρησιμοποιήθηκσν τέσσερις διαφορετικές Μαλαγουζιές ίδιας χρονιάς και ίδιας οινοποιητικής μεθόδου. Ακολούθησε προσδιορισμός του φαινολικού δυναμικού με χρήση του Δείκτη Φαινολικών Ουσιών (ΔΦΟ), καθώς και με χρήση του δείκτη Ciocalteu DPPH . Ο έλεγχος της αντιοξειδωτικής ικανότητας πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο και την μέθοδο επιταχεινόμενης οξείδωσης.el
dc.format.extent59el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectΜαλαγουζιάel
dc.subjectΛευκό Κρασίel
dc.subjectΑντιοξειδωτική ικανότηταel
dc.subjectΑττικήel
dc.subjectΧαλκιδικήel
dc.subjectΠάροςel
dc.subjectΠελοπόννησσοςel
dc.subjectΑντιοξειδωτική ικανότηταel
dc.subjectCiocalteuel
dc.subjectΜέθοδος DPPHel
dc.subjectΦαινολικό δυναμικόel
dc.subjectΔείκτης Φαινολικών Ουσιών( ΔΦΟ)el
dc.subjectΜέθοδος επιταχυνόμενης Folin οξείδωσηςel
dc.titleΜελέτη της οξειδωσιμότητας σε ποικιλία της Μαλαγουζιάς από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχέςel
dc.title.alternativeStudy of oxidizability of Malagouzia from different geographical areasel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΕυαγγέλου, Αλεξάνδρα
dc.contributor.committeeΜπερής, Ευάγγελος
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedMalagouzia or Malagouzia is a Greek white variety with a strong aromatic character. It is cultivated in various geographical regions of Greece and for this reason the final wine obtained differs from place to place. Weather, pruning, vinification and the human factor are some of the above reasons. In the theoretical part of this thesis, information is presented about Malagouzia, the soils and the differences of its cultivated areas. The areas where the research is focused are Attica, Halkidiki, Peloponnese and Paros. s The purpose is to determine the antioxidant capacity of Malagouzia from different geographical areas, under pecific experimental methods. To determine the antioxidant capacity, four different Malagouzies of the same year and the same vinification method were used. This was followed by a determination of the phenolic potential using the Phenolic Substance Index (PFI), as well as using the Folin Ciocalteu index. The antioxidant capacity was tested using the DPPH method and the accelerated oxidation method.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές