dc.contributor.advisor | Κεχαγιά, Δέσποινα | |
dc.contributor.author | Πατέλου, Πηνελόπη | |
dc.contributor.author | Δρυμώνα, Ελένη | |
dc.date.accessioned | 2023-07-05T06:42:52Z | |
dc.date.available | 2023-07-05T06:42:52Z | |
dc.date.issued | 2023-06-30 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/4582 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-4420 | |
dc.description.abstract | Η Μαλαγουζιά
ή Μαλαγούζια αποτελεί μια ελληνική λευκή ποκιλία με έντονο αρωματικό
χαρακτήρα. Καλλιεργείται σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας και για αυτό ο τελικός
οίνος που προκύπτει, διαφέρει από τόπο σε τόπο. Ο καιρός , τα κλαδέματα , η οινοποίηση και ο
ανθρώπινος παράγοντας είναι κάποιοι από τους παραπάνω λόγους. Στο θεωρητικό μέρος της
παρούσας πτυχιακής εργασίας παρουσιάζονται πληροφορίες σχετικά με την Μαλαγουζιά , τα
εδάφη και τις διαφορές των καλλιεργήσιμων περιοχών της. Οι περιοχές που επικεντρώνε
έρευνα είναι Αττική, Χαλκιδική, Πελοπόννησσος και Πάρος.
ται η
Σκοπός είναι ο προσδιορισμός της αντιοξειδωτικής ικανότητας της Μαλαγουζιάς από τις
διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, κάτω από συγκεκριμένες πειραματικές μεθόδους.
Για τον
προσδιορισμό
F
olin
της αντιοξειδωτικής ικανότητας, χρησιμοποιήθηκσν τέσσερις διαφορετικές
Μαλαγουζιές ίδιας χρονιάς και ίδιας οινοποιητικής μεθόδου. Ακολούθησε προσδιορισμός του
φαινολικού δυναμικού με χρήση του Δείκτη Φαινολικών Ουσιών (ΔΦΟ), καθώς και με χρήση του
δείκτη
Ciocalteu
DPPH
. Ο έλεγχος της αντιοξειδωτικής ικανότητας πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο
και την μέθοδο επιταχεινόμενης οξείδωσης. | el |
dc.format.extent | 59 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | * |
dc.subject | Μαλαγουζιά | el |
dc.subject | Λευκό Κρασί | el |
dc.subject | Αντιοξειδωτική ικανότητα | el |
dc.subject | Αττική | el |
dc.subject | Χαλκιδική | el |
dc.subject | Πάρος | el |
dc.subject | Πελοπόννησσος | el |
dc.subject | Αντιοξειδωτική ικανότητα | el |
dc.subject | Ciocalteu | el |
dc.subject | Μέθοδος DPPH | el |
dc.subject | Φαινολικό δυναμικό | el |
dc.subject | Δείκτης Φαινολικών Ουσιών( ΔΦΟ) | el |
dc.subject | Μέθοδος επιταχυνόμενης Folin οξείδωσης | el |
dc.title | Μελέτη της οξειδωσιμότητας σε ποικιλία της Μαλαγουζιάς από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές | el |
dc.title.alternative | Study of oxidizability of Malagouzia from different geographical areas | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Ευαγγέλου, Αλεξάνδρα | |
dc.contributor.committee | Μπερής, Ευάγγελος | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών | el |
dc.description.abstracttranslated | Malagouzia or Malagouzia is a Greek white variety with a strong aromatic character. It is
cultivated in various geographical
regions of Greece and for this reason the final wine obtained
differs from place to place. Weather, pruning, vinification and the human factor
are some of the
above reasons.
In the theoretical part of this thesis, information is presented about Malagouzia,
the
soils and the differences of its cultivated areas. The areas where the research is focused are Attica,
Halkidiki, Peloponnese and Paros.
s
The purpose is to determine the antioxidant capacity of Malagouzia from different geographical
areas, under
pecific experimental methods.
To determine the antioxidant capacity, four different
Malagouzies of the same year and the same vinification method were used. This was followed by a
determination of the phenolic potential using the Phenolic Substance Index
(PFI), as well as using
the Folin
Ciocalteu index. The antioxidant capacity was tested using the DPPH method and the
accelerated oxidation method. | el |