Εμφάνιση απλής εγγραφής

Συμπληρώματα διατροφής & Covid-19

dc.contributor.advisorKanellou, Anastasia
dc.contributor.authorΓεωργάρας, Μιχαήλ
dc.date.accessioned2023-09-18T10:33:12Z
dc.date.available2023-09-18T10:33:12Z
dc.date.issued2023-07-07
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/5086
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-4924
dc.description.abstractΗ χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής έχει γίνει όλο και πιο διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια καθώς παίζει σημαντικό παράγοντα για την πρόληψη ή και την θεραπεία ασθενειών. Τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν συμπυκνωμένες πηγές θρεπτικών συστατικών ή άλλων ουσιών, τα οποία διατίθενται σε μορφές, όπως δισκία, κάψουλες, χάπια, φακελάκια σκόνης κλπ. Αποτελούνται από βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και προσφέρονται στο εμπόριο σε δοσομετρικές μορφές. Επίσης, χρησιμοποιούνται ευρέως για πρόληψη λοιμώξεων του αναπνευστικού και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας είναι η ανάλυση των συμπληρωμάτων διατροφής, τα οποία πιθανά συνεισφέρουν στην άμυνα του οργανισμού, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση αναπνευστικών λοιμώξεων και ιών όπως είναι ο ιός SARS-CοV-2. Έτσι λοιπόν, παρατηρώντας την κλινική εφαρμογή των σκευασμάτων των συμπληρωμάτων διατροφής σε σχέση με τις ομάδες ελέγχου, θα εξεταστεί αν η χορήγηση τους μπορεί να αποτρέψει, να μειώσει ή να προφυλάξει από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού τόσο στον υγιή όσο και στον νοσούντα πληθυσμό.el
dc.format.extent54el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΣυμπλήρωμα διατροφήςel
dc.subjectΒιταμίνεςel
dc.subjectΘρεπτικά συστατικάel
dc.subjectΑναπνευστικές λοιμώξειςel
dc.subjectΙός SARS-CοV-2el
dc.titleΣυμπληρώματα διατροφής & Covid-19el
dc.title.alternativeFood supplements & Covid-19el
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeHOUHOULA, DIMITRA
dc.contributor.committeeBatrinou, Anthimia
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.contributor.masterΚαινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedThe use of nutritional supplements has become increasingly widespread in recent years as it plays an important factor in the prevention or treatment of diseases. Dietary supplements are concentrated sources of nutrients or other substances, which are available in forms such as tablets, capsules, pills, powder sachets, etc. They consist of vitamins, minerals and trace elements and are commercially available in dosage forms. They are also widely used to prevent respiratory infections and strengthen the immune system. The purpose of this work is the analysis of nutritional supplements, which possibly contribute to the body's defense, for the prevention and treatment of respiratory infections and viruses such as the SARS-CoV-2 virus. Thus, by observing the clinical application of the nutritional supplement preparations in relation to the control groups, it will be examined whether their administration can prevent, reduce or protect against respiratory infections in both the healthy and the sick population.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές