Show simple item record

Τρόποι απομάκρυνσης του DMS σε μπύρες από καλαμπόκι

dc.contributor.advisorΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.authorΜποζίνης, Βασίλειος
dc.date.accessioned2023-09-25T06:56:31Z
dc.date.available2023-09-25T06:56:31Z
dc.date.issued2023-05-25
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/5123
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-4961
dc.description.abstractΗ μπύρα, αν και παράγεται κυρίως από βύνη κριθαριού, είναι εφικτό να παραχθεί και από άλλα σιτηρά ή συνδυασμό αυτών. Ένα από αυτά είναι το καλαμπόκι το οποίο αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες καλλιέργειες στον πλανήτη. Η παρούσα διπλωματική εργασία εστιάζει στην ιστορία και τους τρόπους παραγωγής μπύρας από καλαμπόκι αλλά και τα πιθανά προβλήματα που μπορούν να εμφανιστούν κατά την παραγωγή της. Έμφαση δίνεται στο διμέθυλο σουλφίδιο (DMS), τις πρόδρομες ουσίες, τους τρόπους παραγωγής του, αφαίρεσης του αλλά και την πιθανή αφαίρεση του με διάφορα υλικά με τα οποία γίνονται οι διαδικασίες φιλτραρίσματος - διήθησης. Παράλληλα προτείνονται και μερικά υλικά φιλτραρίσματος τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα. Βρέθηκε με χρωματομετρική μέθοδο ότι η χρήση ενεργού άνθρακα σε αναλογία 2% w/v του όγκου της μπύρας μπορεί να μειώσει το DMS κατά 72,83% σε σχέση με τον μάρτυρα, ενώ σε συγκέντρωσή 1% w/v παρουσιάζει μείωση 43,12% σε σχέση με τον μάρτυρα.el
dc.format.extent115el
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectCornel
dc.subjectBeerel
dc.subjectDimethyl sulfideel
dc.subjectFiltrationel
dc.subjectRemovalel
dc.titleΤρόποι απομάκρυνσης του DMS σε μπύρες από καλαμπόκιel
dc.title.alternativeWays of DMS removal and corn beerel
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeΕυαγγέλου, Αλεξάνδρα
dc.contributor.committeeTataridis, Panagiotis
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.contributor.masterΕπιστήμη Οίνου και Ζύθουel
dc.description.abstracttranslatedBeer, even though is produced mainly from barley malt, it can also be produced from other grains or a combination of them. One of them is corn which is one of the most important crops on the planet. This thesis focuses on the history and ways of producing beer from corn and also the possible problems that can appear during its production. Emphasis is placed on dimethyl sulfide (DMS), its precursors, its production methods, its removal and its possible removal with various materials with which the filtration - filtration processes are carried out. At the same time, some filtering materials are also recommended which are not very common. Using a chromatometric method, it was found that the use of activated carbon at a ratio of 2% w/v of beer volume can reduce DMS by 72,83% compared to the control, while at a concentration of 1% w/v it shows a reduction of 43,12% compared to the control.el


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές