Εμφάνιση απλής εγγραφής

Μελέτη του προφίλ οίνων από Ασύρτικο Σαντορίνης προερχόμενων από διαφορετικές χρονιές

dc.contributor.advisorBasalekou, Marianthi
dc.contributor.authorΓεωργάκης, Κωνσταντίνος
dc.contributor.authorΤσιντώνης, Χρήστος
dc.date.accessioned2023-11-06T08:38:21Z
dc.date.issued2023-11-04
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/5590
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-5427
dc.description.abstractΣημαντική θέση ανάμεσα στις λευκές αυτόχθονες ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα κατέχει το Ασύρτικο. Στο ιδιαίτερο terroir της Σαντορίνης από την οποία προέρχεται δίνει οίνους εξαιρετικής ποιότητας, με ισχυρή ικανότητα βαθιάς παλαίωσης. Παρόλα αυτά τόσο ο ανώτατος όσο και ο ιδανικός χρόνος παλαίωσης είναι δύσκολο να προσδιοριστούν με ακρίβεια. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία εξετάσθηκε η ικανότητα της φασματοσκοπίας υπέρυθρου μετασχηματισμού Fourier (FTIR) να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία της παλαίωσης, τόσο ως προς τις διαφοροποιήσεις που προκύπτουν μεταξύ των δειγμάτων, ως αποτέλεσμα του χρόνου, όσο και ως προς την ποιότητα των δειγμάτων. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά και έδειξαν ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα ικανοποιητικό μοντέλο πρόβλεψης, με την βοήθεια των φασμάτων του FTIR, το οποίο είχε αρκετά αξιόλογο ποσοστό επιτυχίας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρόμοια πειράματα.el
dc.format.extent116el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectFTIRel
dc.subjectΣαντορίνηel
dc.subjectΑσύρτικοel
dc.subjectΠαλαίωσηel
dc.titleΜελέτη του προφίλ οίνων από Ασύρτικο Σαντορίνης προερχόμενων από διαφορετικές χρονιέςel
dc.title.alternativeStudy on the profile of Assyrtiko wines from Santorini, originating from different vintagesel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeTataridis, Panagiotis
dc.contributor.committeeΠαρασκευόπουλος, Ιωάννης
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedAssyrtiko occupies an important position among the white autochthonous varieties cultivated in Greece. In the special terroir of Santorini, from which it originates, it gives wines of excellent quality, with a long ageing potential. However, both the maximum and the ideal ageing duration are difficult to determine. In this thesis, the ability of Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) to provide more information on the aging process was examined, both in terms of the differences that arise between the samples, as a result of time, and in terms of the quality of the samples. The results were encouraging and showed that a satisfactory prediction model can be created with the help of the FTIR spectra, which could be used for similar experimentsel
dcterms.embargoTerms12 monthsel
dcterms.embargoLiftDate2024-11-05T08:38:21Z


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές