Εμφάνιση απλής εγγραφής

Ο βαθμός επεξεργασίας των τροφίμων και οι επιπτώσεις στην υγεία

dc.contributor.advisorKanellou, Anastasia
dc.contributor.advisorXanthakis, Epameinondas
dc.contributor.authorΣταθοπούλου, Έλλη - Διονυσία
dc.date.accessioned2024-02-09T08:37:09Z
dc.date.available2024-02-09T08:37:09Z
dc.date.issued2024-01-29
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/5871
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-5707
dc.description.abstractΣε μια εποχή όπου η επαφή του ανθρώπου με τα επεξεργασμένα τρόφιμα βρίσκεται στο απόγειο της, η διερεύνηση των συνέπειων που φέρουν στην υγειά κρίνεται απαραίτητη. Το διατροφικό πλαίσιο χαρακτηρίζεται από την αύξηση της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις της στη δημόσια υγεία. Η παρούσα μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία (ΜΔΕ) διερευνά τον βαθμό επεξεργασίας τροφίμων και τις επακόλουθες επιπτώσεις της στην ανθρώπινη υγεία. Στο εισαγωγικό κεφάλαιο διερευνάται το ιστορικό πλαίσιο και η εξέλιξη της βιομηχανίας επεξεργασίας τροφίμων, επισημαίνοντας τη σύγχρονη αύξηση της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων και τις συναφείς προκλήσεις για την υγεία. Περιγράφονται οι στόχοι της μελέτης, τονίζοντας την ανάγκη κατανόησης του βαθμού επεξεργασίας τροφίμων και των επιπτώσεών της στην υγεία.el
dc.format.extent89el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectΕπεξεργασμένα τρόφιμαel
dc.subjectΥγείαel
dc.titleΟ βαθμός επεξεργασίας των τροφίμων και οι επιπτώσεις στην υγείαel
dc.title.alternativeThe degree of food processing and its impact on human healthel
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeΛάζου, Ανδριάνα
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.contributor.masterΚαινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedThe modern food landscape is characterized by a surge in the consumption of processed foods, prompting concerns about its implications for public health. This thesis investigates the degree of food processing and its subsequent impacts on human health. In the introductory chapter, the historical context and evolution of the food processing industry are explored, highlighting the contemporary rise in processed food consumption and the associated health challenges. The objectives of the study are outlined, emphasizing the need to understand the extent of food processing and its implications for health.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές