dc.contributor.advisor | Σεχάντε, Αντνάν | |
dc.contributor.author | Αθανασόπουλος, Δημήτριος | |
dc.contributor.author | Σπυράκος, Βασίλειος | |
dc.date.accessioned | 2024-03-28T10:18:43Z | |
dc.date.available | 2024-03-28T10:18:43Z | |
dc.date.issued | 2024-03-04 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/6210 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-6046 | |
dc.description.abstract | Στην παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματοποιήθηκε μελέτη και ταυτοποίηση της
σύστασης, εκχυλισιμότητας συστατικών των βοτάνων φασκόμηλο και μαντζουράνα σε
τσίπουρο. Η πτυχιακή εργασία χωρίζεται σε δύο μέρη, το θεωρητικό και το πειραματικό. Στο
θεωρητικό κομμάτι πραγματοποιείται βιβλιογραφική μελέτη για τα βότανα φασκόμηλο και
μαντζουράνα, τις χημικές ουσίες που περιέχουν και τις θεραπευτικές ιδιότητες που διαθέτουν.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε μελέτη για το απόσταγμα και το τσίπουρο. Συγκεκριμένα,
παρατίθεται η ιστορική αναδρομή τους, η διαδικασία παρασκευής του τσίπουρο, οι κατηγορίες
της απόσταξής, οι μέθοδοι και η περιγραφή της απόσταξης.
Ενώ στο πειραματικό κομμάτι γίνεται λεπτομερής περιγραφή της εκτέλεσης του
πειράματος. Συγκεκριμένα, περιγράφεται η πειραματική πορεία, τα υλικά που
χρησιμοποιήθηκαν καθώς και η μέθοδος ανάλυσης (GC-MS) των δειγμάτων για την εξαγωγή
των τελικών αποτελεσμάτων. Τελικώς, παρατίθενται σχολιασμοί και συμπεράσματα των
αποτελεσμάτων ολόκληρης της πειραματικής πορείας. | el |
dc.format.extent | 72 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el | * |
dc.subject | Βότανα | el |
dc.subject | Φασκόμηλο | el |
dc.subject | Μαντζουράνα | el |
dc.subject | Τσίπουρο | el |
dc.subject | Απόσταξη | el |
dc.subject | Εκχύλιση | el |
dc.subject | GC-MS | el |
dc.title | Μελέτη και ταυτοποίηση σύστασης, εκχυλισιμότητας συστατικών των βοτάνων φασκόμηλο και μαντζουράνα σε τσίπουρο | el |
dc.title.alternative | Stydy and identification of composition, extractability of the components of the herbs sage and marjoram in tsipouro | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Ευαγγέλου, Αλεξάνδρα | |
dc.contributor.committee | Νικολού, Βασίλειος | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών | el |
dc.description.abstracttranslated | In this thesis, a study and identification of the composition, extractability of components of the
herbs sage and marjoram in tsipouro was carried out. The thesis is divided into two parts, the
theoretical and the experimental. In the theoretical part, a bibliographic study is carried out on
the herbs sage and marjoram, the chemical substances they contain and the therapeutic
properties they possess. Also, a study was carried out on the spirit and tsipouro. Specifically,
their historical review, the process of making tsipouro, the categories of distillation, the methods
and the description of distillation are listed.
While in the experimental part there is a detailed description of the execution of the experiment.
Specifically, the experimental procedure, the materials used as well as the analysis method (GC-
MS) of the samples to derive the final results are described. Finally, comments and conclusions
of the results of the entire experimental course are listed. | el |