Εμφάνιση απλής εγγραφής

Μελέτη και ταυτοποίηση σύστασης, εκχυλισιμότητας συστατικών των βοτάνων φασκόμηλο και μαντζουράνα σε τσίπουρο

dc.contributor.advisorΣεχάντε, Αντνάν
dc.contributor.authorΑθανασόπουλος, Δημήτριος
dc.contributor.authorΣπυράκος, Βασίλειος
dc.date.accessioned2024-03-28T10:18:43Z
dc.date.available2024-03-28T10:18:43Z
dc.date.issued2024-03-04
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/6210
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-6046
dc.description.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματοποιήθηκε μελέτη και ταυτοποίηση της σύστασης, εκχυλισιμότητας συστατικών των βοτάνων φασκόμηλο και μαντζουράνα σε τσίπουρο. Η πτυχιακή εργασία χωρίζεται σε δύο μέρη, το θεωρητικό και το πειραματικό. Στο θεωρητικό κομμάτι πραγματοποιείται βιβλιογραφική μελέτη για τα βότανα φασκόμηλο και μαντζουράνα, τις χημικές ουσίες που περιέχουν και τις θεραπευτικές ιδιότητες που διαθέτουν. Επίσης, πραγματοποιήθηκε μελέτη για το απόσταγμα και το τσίπουρο. Συγκεκριμένα, παρατίθεται η ιστορική αναδρομή τους, η διαδικασία παρασκευής του τσίπουρο, οι κατηγορίες της απόσταξής, οι μέθοδοι και η περιγραφή της απόσταξης. Ενώ στο πειραματικό κομμάτι γίνεται λεπτομερής περιγραφή της εκτέλεσης του πειράματος. Συγκεκριμένα, περιγράφεται η πειραματική πορεία, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν καθώς και η μέθοδος ανάλυσης (GC-MS) των δειγμάτων για την εξαγωγή των τελικών αποτελεσμάτων. Τελικώς, παρατίθενται σχολιασμοί και συμπεράσματα των αποτελεσμάτων ολόκληρης της πειραματικής πορείας.el
dc.format.extent72el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectΒόταναel
dc.subjectΦασκόμηλοel
dc.subjectΜαντζουράναel
dc.subjectΤσίπουροel
dc.subjectΑπόσταξηel
dc.subjectΕκχύλισηel
dc.subjectGC-MSel
dc.titleΜελέτη και ταυτοποίηση σύστασης, εκχυλισιμότητας συστατικών των βοτάνων φασκόμηλο και μαντζουράνα σε τσίπουροel
dc.title.alternativeStydy and identification of composition, extractability of the components of the herbs sage and marjoram in tsipouroel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΕυαγγέλου, Αλεξάνδρα
dc.contributor.committeeΝικολού, Βασίλειος
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedIn this thesis, a study and identification of the composition, extractability of components of the herbs sage and marjoram in tsipouro was carried out. The thesis is divided into two parts, the theoretical and the experimental. In the theoretical part, a bibliographic study is carried out on the herbs sage and marjoram, the chemical substances they contain and the therapeutic properties they possess. Also, a study was carried out on the spirit and tsipouro. Specifically, their historical review, the process of making tsipouro, the categories of distillation, the methods and the description of distillation are listed. While in the experimental part there is a detailed description of the execution of the experiment. Specifically, the experimental procedure, the materials used as well as the analysis method (GC- MS) of the samples to derive the final results are described. Finally, comments and conclusions of the results of the entire experimental course are listed.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές