Εμφάνιση απλής εγγραφής

Παραγωγή Gin

dc.contributor.advisorΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.authorΧρυσαδάκος, Ταντέους Αλέξανδρος
dc.contributor.authorΚουτσονικόλης, Γεώργιος
dc.date.accessioned2024-04-22T09:53:09Z
dc.date.available2024-04-22T09:53:09Z
dc.date.issued2024-03-12
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/6561
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-6397
dc.description.abstractΗ εργασία αφορά την εξέταση της διαδικασίας παραγωγής gin με επίκεντρο την επίδραση της διαχείρισης της αρκεύθου πριν την απόσταξη στο οργανοληπτικό προφίλ του αποστάγματος. Το gin περιλαμβάνει καρπούς αρκεύθου (Juniperus Communis L.) ως βασικό αρωματικό συστατικό, με τα νομικά πλαίσια να ορίζουν τον υπερισχύον ρόλο του αρώματος αυτών των καρπών. Διαχειριστικοί παράγοντες όπως ο χρόνος εκχύλισης, η θερμοκρασία εκχύλισης, η αλκοολική περιεκτικότητα του διαλύματος, και η φυσική κατάσταση των καρπών επηρεάζουν το απόσταγμα, ενώ η χημική σύσταση της αρκεύθου εξαρτάται από παράγοντες όπως το κλίμα και το έδαφος ανάπτυξης και ωρίμανσής της. Η εργασία επικεντρώνεται σε δύο μόνο παράμετρους - τον χρόνο εκχύλισης και τη φυσική κατάσταση των καρπών - με στόχο τη διερεύνηση της επίδρασής τους στο απόσταγμα. Η αλκοόλη που χρησιμοποιήθηκε ήταν υψηλόβαθμη αιθανόλη γεωργικής προέλευσης και οι καρποί ήταν αποξηραμένοι του εμπορίου. Το πείραμα διεξάχθηκε στα εργαστήρια του τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών σε όλη τη διάρκειά του. Η οργανοληπτική αξιολόγηση των δειγμάτων έγινε από πάνελ 12 φοιτητών με τη μέθοδο της Ποσοτικής Περιγραφικής Ανάλυσης (QDA). Τα αποτελέσματα ανέδειξαν μικρή οργανοληπτική διαφορά μεταξύ των δειγμάτων, όπως φάνηκε από τα δεδομένα της οργανοληπτικής αξιολόγησης μετά την στατιστική επεξεργασία τους. Συμπερασματικά, εφόσον παρατηρήθηκε περιορισμένη οργανοληπτική διαφοροποίηση ανάμεσα στα δείγματα, προτείνεται περαιτέρω έρευνα με ενόργανη ποσοτική ανάλυση και περισσότερα δείγματα. Τα αποτελέσματα πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή λόγω των περιορισμών της εργαστηριακής μελέτης και της διαφοροποίησης του εργαστηριακού εξοπλισμού σε σχέση με αυτόν της βιομηχανίας.el
dc.format.extent44el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectGinel
dc.subjectΆρκευθοςel
dc.subjectΕκχύλισηel
dc.subjectΑπόσταξηel
dc.subjectΟργανοληπτική ανάλυση αποσταγμάτωνel
dc.titleΠαραγωγή Ginel
dc.title.alternativeGin productionel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΕυαγγέλου, Αλεξάνδρα
dc.contributor.committeeΜπερής, Ευάγγελος
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedThe study focuses on examining the gin production process, with a particular emphasis on the impact of juniper berry management before distillation on the organoleptic profile of the distillate. Gin includes juniper berries (Juniperus Communis L.) as a primary aromatic component, with legal frameworks defining the predominant role of the aroma derived from these berries. Management factors such as extraction time, extraction temperature, the alcohol content of the solvent, and the physical state of the berries influence the distillate, while the chemical composition of juniper is dependent on factors such as climate and soil conditions during its growth and maturation. The study specifically concentrates on two parameters - extraction time and the physical state of the berries - aiming to investigate their influence on the distillate. The alcohol used was high-grade agricultural ethanol, and the berries were commercially dried. The experiment was conducted in the laboratories of the Department of Wine, Vine, and Spirits throughout its duration. Organoleptic evaluation of the samples was carried out by a panel of 12 students using the Quantitative Descriptive Analysis (QDA) method. The results revealed minimal organoleptic differences among the samples, as indicated by the organoleptic assessment data following their statistical processing. In conclusion, considering the observed limited organoleptic differentiation among the samples, further research is recommended using systematic quantitative analysis and a larger sample size. The results should be interpreted with caution due to the constraints of the laboratory study and the differentiation of laboratory equipment compared to that used in the industry.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές